Kragskogen Legesenter DA

HOLMENKOLLVEIEN 78B 0784 Oslo

Siste vurderinger av behandlere ved Kragskogen Legesenter DA

vikar for Øyvind Aa: usympatisk og respektløs

Lege: Øyvind Aa Skrevet

Jeg har hatt Øyvind Aa som fastlege i noen år og opplevde han som veldig dyktig både faglig og medmenneskelig. Desverre er han nå i permisjon og har en vikar helt uten empati og respekt for andre mennesker. Jeg trodde nesten det var skjult kamera da jeg hadde time hos Ole Henning denne uken. Det svært korte legebesøket føltes veldig ubehagelig. Han virket helt uinteressert og hørte ikke på hva jeg hadde å si. Han avbrøt meg flere ganger fordi "han hadde liten tid", som han sa. Det hele endte i tårer da jeg gikk ut derifra. Jeg kommer til å bytte fastlege øyeblikkelig.

Vikar for Øyvind Aa: Ydmykende lege!

Lege: Øyvind Aa Skrevet

Ord kan ikke beskrive hvor fornøyd jeg har vært med Øyvind som fastlege. Han er helt fantastisk!
Desverre er Øyvind nå i permisjon, og det er satt inn fast vikar for han: dr. Ole Henning. Jeg hsr kun vært hos han en gang, men skal aldri tilbake! Det startet med et enormt dårlig førsteinntrykk da han stirret på skjermen mens han presenterte seg.
Videre hadde han en ekstrem ovenfra og ned holdning og viste ingen interesse for å se meg som et menneske, og ville heller ikke høre noe om historien og bakgrunnen for det han spurte om. Han ville ikke høre på det jeg hadde å si, og behandlet meg fullstendig uten verdighet.

Nesten hele legetimen var jeg på gråten og hadde mest lyst til å bare reise meg og gå. Aldri har noe før fått meg til å føle meg så liten, ydmyket og verdiløs.

Jeg tenkte først at jeg måtte holde ut, så jeg ikke skulle miste Øyvind som lege. Men etter en samtale med de i resepsjonen fikk jeg beskjed om at det er mulig han ikke kommer tilbake. Jeg byttet tvert.

Vikar for Øyvind Aa: Dr. Ole Henning

Lege: Øyvind Aa Skrevet

Legelisten anbefaler at man legger inn tilbakemeldinger for vikarer på fastlegen da de enda ikke har mulighet for å registrere vikarer.
Denne tilbakemeldingen er ikke for Øyvind Aa, men vikaren som kom i Aas permisjon: Ole Henning.

Jeg fikk ikke et godt førsteinntrykk av Ole Henning, og vurderer bytte fastlege til tross for at jeg da mister plassen hos Øyvind Aa.

Jeg hadde en time for noe som for så vidt var en helt enkel forespørsel, og han svarte helt kurant på mine spørsmål.
Men: iløpet av timen ba han meg hele tre ganger om å slutte å snakke, og viste tydelig at han var irritert dersom jeg svarte litt "lengre" på et spørsmål.
Det kunne virke som om han ikke var særlig mottakelig for innspill eller noe man selv hadde undersøkt på forhånd(eksempelvis dersom man begrunner hvorfor man kanskje foretrekker ett preparat fremfor et annet og lurer på hva han tenker om det).
Han var veldig rask til å foreslå medikamenter med større bivirkninger enn selve "lidelsen" utgjør, og foreslo hele 3 medikamenter på den timen alene(hvorav to av dem kun tar bort symptomer og ikke selve problemet - og ett av dem ikke anbefalt å bruke over tid da det kan bidra ytterligere til "lidelsen" og ellers i pakningsvedlegget angir en klar begrensning på brukstid).

Han var rett og slett ikke spesielt interessert i dialog og til å lytte til meg som pasient, og jeg oppfattet ham som nokså "fasitorientert" og litt autoritær i pasient/lege-relasjonen.

Ved dette besøket hadde jeg ingen vanskelige problemstillinger å ta opp, og jeg fikk et inntrykk av at dette ikke er legen man velger om man trenger noen som kan lytte til pasienten og se ting i større og dypere sammenhenger slik jeg oppfattet Øyvind Aa som veldig dyktig på.
Inntrykket mitt ble kanskje forsterket av at jeg har langt bedre pasient/lege-kjemi med fastlegen han vikarierer for.

Jeg tror mange sikkert kan være fornøyde med vikaren, men for meg ble det likeverdige forholdet jeg forventer mellom lege og pasient brutt når han noe irritert og oppgitt ba meg slutte å si noe flere ganger iløpet av den korte timen og hadde en litt annen innfallsvinkel til dialog og gjensidighet enn jeg forventer.

Dyktig lege

Lege: Karin Nilsen Tysnes Skrevet

Jeg har bare gode og positive erfaringer med doktor Tysnes. Jeg synes hun lytter godt og følger opp spørsmål på en god måte. jeg har ingenting å utsette på henne. Jeg opplever at hun også kommer med gode velbegrunnede råd.

Solid og effektiv lege!

Lege: Øyvind Aa Skrevet

Alltid fått god hjelp av Øyvind, han følger med på det som blir fortalt og er ikke fremmed for å henvise til spesialister når det er utenfor hans kompetanseområde.

Alltid mulig å få time i løpet av et par dager!

Eneste grunnen til at jeg bytter er pga. flytting.