Om vurderingeneSiste vurderinger av behandlere ved Sandnes klinikken
Byttes snarest
Lege: Cathrine Fossen SkrevetVar hos henne da jeg var plaget med svimmelhet. Spurte henne hva jeg kunne gjøre med det, for var ubehagelig og plutselig svimle og miste både syn og balanse. Blodprøve ble tatt, men hadde ikke jernmangel. Fikk beskjed om å finne noe mykt å lande på om jeg skulle besvime! Tragisk å betale for en 5-minutters legetime som resulterer i et slikt råd...
Lite sympatisk
Lege: Cathrine Fossen SkrevetHadde denne legen i to år før jeg endelig fikk fingeren ut og byttet. Jeg opplever Fossen som lite sympatisk, brysk og hoven. Følte meg nærmest ledd av da jeg fortalte om mine plager, både ifbm svangerskap og andre helseplager. Som andre her har nevnt er det utrolig lang ventetid på telefon, og når man først kommer inn til legen (har alltid måttet vente minst 20 min ekstra) så er det om og gjøre å få meg fortest mulig ut igjen.
I svangerskapet med nr.1 måtte jeg overtale henne til å høre på hjertelyden til babyen, og da jeg skulle ta de vanlige blodprøvene hånte hun meg og himlet med øynene da jeg sa jeg ikke likte sprøyter.
Det positive med henne er at hun iallefall går rett på sak, og ikke "jatter" så mye. Tror også at hun er faglig flink, men hun bør bli flinkere på mellommenneskelig kontakt.
IKKE lege for meg..
Lege: Cathrine Fossen SkrevetCathrine Fossen fungerte ikke for meg. Jeg gikk til henne under mitt første svangerskap. Jeg følte ikke jeg ble hørt. Jeg ble ikke henvist eller opplyst om at en kan gå til jordmor. Svaret hun kunne gi meg, dersom jeg sa jeg hadde plager, var: "det er helt normalt" og ferdig med det.
Hun var veldig avvisende når jeg spurte om noe. Jeg spurte hva de forskjellige prøvene betydde, men fikk ikke svar som var til å bli klok av. Jeg sluttet å spørre legen, og lette etter svar på internett heller.
Jeg visste ingenting om hva jeg kunne forvente meg når det gjaldt svangerskap, fødsel eller tiden etter. Jeg bestilte selv time hos jordmor som ga meg gode råd mot plagene mine og ga informasjon om hva jeg hadde i vente fremover...
I forbindelse med at jeg skulle reise til utlandet med fly (sv.uke 29/30) ba jeg om å få en attest på at svangerskapet har gått som normalt og termindato, men legen forstod ikke hva jeg skulle med det. Jeg forklarte henne at det er et krav fra flyselskapet å ha med slik dokumentasjon når en har passert svangerskapsuke 27, men det hadde hun aldri hørt om og nærmest lo av meg... Jeg fikk attesten til slutt.
Dårlig erfaring.
Veldig fornøyd
Lege: Cathrine Fossen SkrevetDiognoserte en sjelden sykdom som jeg har, 3 av 1000000 får den diagnosen i løpet av ett år. Var heldig at hun hadde den mistanken. Min spesialist som jeg har i dag sa et jeg var heldige at jeg hadde en sån flink lege, som hadde den mistanken om min sykdom.
Byttet
Lege: Cathrine Fossen SkrevetHar totalt mistet tilliten til denne legen. Holder ikke det hun lover og informerer ikke når noe er i veien for å gjennomføre det hun har lovet.
Stiller psykiske diagnoser uten å ha undersøkt en fysisk i det hele tatt.
Dårlig til å følge opp med blodprøver.
Dårlig til å kommunisere; lytter ikke til det man sier, informerer ikke godt nok om ny behandling/medisiner. Dårlig faglig kunnskap: spør _meg_ om hvilke tabletter hun bør foreskrive.
Minner om etiske regler for leger: "Legen skal ivareta den enkelte pasients interesse og integritet. Pasienten skal behandles med barmhjertighet, omsorg og respekt." (http://legeforeningen.no/Om-Legeforeningen/Organisasjonen/Rad-og-utvalg/Organisasjonspolitiske-utvalg/etikk/etiske-regler-for-leger/)
Med trykk på ordene barmhjertighet og omsorg.
Sist jeg forlot denne legen, var det med tristhet og følelsen av at mine pasientrettigheter hadde blitt tråkket på, og det på den verste tiden - da jeg var syk og stolte på at hun skulle hjelpe meg med å få nødvendig behandling.
Har byttet lege og blir tatt bedre vare på nå, på alle måter.