Tilsvar til vurdering
Imøtekommende, dyktig, og ønsker å lære
Jeg hadde 11-12 leger i løpet av livet før jeg endte hos Kristina. Beste legen jeg har hatt siden jeg var 8-9. Er i midten av 20-årene.
Kristina lytter, tar deg på alvor og lar deg åpne timen med det du måtte ha på hjertet, stiller ofte oppfølgingsspørsmål, også om ting som mange tidligere leger ikke har brydd seg om (livssituasjon, økonomi, stressnivå på studiet, psykisk helse og mosjon) og hvordan dette helhetsbildet påvirker den fysiske helsen.
Kristina er ikke redd for å spørre når det er noe hun ikke vet om deg som menneske eller dine tidligere erfaringer og gjør det på en fin måte.Jeg har flere kroniske diagnoser, og hadde slitt psykisk lenge før jeg kom til Kristina. Forrige SiO fastlege henviste meg til psykolog men da jeg fikk avslag/da vi ikke fikk svar fulgte hun ikke opp. Jeg nevnte hva jeg trengte da jeg kom til Kristina og tok med papirer fra SiO psykisk helse og helsestasjon og hun henviste meg og jeg fikk plass hos psykolog 3 uker senere. Hvis du ikke blir ferdige med noe, eller du tar opp en kompleks sak midt i timen, sier hun at vi tar en dobbelttime så fort jeg har tid - og booker den mens du er på kontoret.
Kristina hadde hyggelige og pålitelige vikarer da hun var i permisjon, så jeg følte meg godt ivaretatt. Jeg byttet bare fordi jeg ikke lenger er student.
Er du funksjonshemmet, kronisk syk, psykisk syk eller sårbar på annen måte, kan du stole på Kristina. Det er kun to ting du bør være obs på.
1. Hun er mer oppdatert enn de fleste leger jeg har møtt når det kommer til overvekt/undervekt/BMI, og forstår at mye av grunnen til overvekt er genetisk eller på grunn av hormoner eller medisiner. Men hun snakker likevel en del om kosthold og mosjon for å gå ned i vekt hvis du først tar det opp. Hun er 100x bedre på dette enn forrige legen jeg hadde på SiO og alle vikarene jeg har vært borti bortsett fra én.
2. Ventetiden på time er like horribel for Kristina som for alle andre leger på SiO, så hvis du bytter - book deg en time med en gang litt fram i tid.