Tilsvar til vurdering
Ensidig, til tider uprofesjonelt
Etter ca. tre mnd måtte jeg gi meg da det ble for useriøst og uprofesjonelt etter min mening.
De første timene var jeg positivt innstilt og synes det virket lovende, men terapien ble etter hvert mer og mer uorganisert og useriøs.1. Tillitt/førsteinntrykk:
Terapeut kom for sent til første time. Jeg valgte å ikke tillegge det for mye vekt da det er sånn som kan skje, men allikevel gjør det noe med førsteinntrykket og tillit.
Terapeut tar mye notater, men jeg lurer på hva de egentlig brukes til når jeg opplever at hun stadig vekk glemmer viktig/essensiell info som jeg har delt tidligere. Noe annet jeg stusset litt over var at hun flere ganger hevdet at hun knapt trengte informasjon om meg for å behandle meg. Jeg er enig i at man ikke trenger å vite alt ned til minste detalj, men er det ikke essensielt til en viss grad å forstå/se pasienten for å kunne hjelpe ham/henne best mulig?2. Kommunikasjon:
Sto og ventet i rundt 20 minutter utenfor etter timen skulle ha begynt. Sendte sms uten å få svar. Hadde på forhånd ikke fått beskjed om at jeg måtte gå inn å banke på og at jeg ikke ville bli hentet ute i gangen, noe jeg er vant med fra tidligere terapi.
Under timene synes jeg at hun til tider snakket litt for mye og hoppet fra det ene tema til det andre, noe som bare forvirret meg ytterligere. Det var vanskelig å holde tråden, noe jeg også ga beskjed om.
En dag jeg var syk fikk jeg vite først uken etterpå ved neste time at hvis man var forhindret fra å møte opp fysisk, kunne man ta timen over telefon/facetime. Dette var ETTER jeg hadde betalt faktura. Dette burde ha blitt informert om på forhånd eller samme dag når jeg sa i fra om at jeg var syk.3.Manglende profesjonell praksis:
Minst tre ganger opplevde jeg at terapeuten gikk i forsvar og tok det jeg sa ut av kontekst. Om dette skulle være en del av terapien er ikke godt å vite da jeg ikke fikk svar på dette, men jeg ser ikke det terapeutiske i det eller hva det skulle være godt for på noen måte. Det blir kun ufint og uprofesjonelt i mine øyne.Terapeut var åpen om det fra starten av at man måtte tåle kritikk, noe som er helt greit. Jeg tåler fint litt kritikk/at jeg må ta ansvar for mitt, men dette blir noe annet. Ved forespørsel på metode og handlinger ved terapien var det lite svar å få. Det ble som regel overført til at det var jeg eller det såkalte "forsvarsverket" mitt som var "problemet". Jeg forsøkte å komme henne og hennes metoder i møte, men det var lite rom for å komme meg i møte tilbake. Jeg mener at man tross alt er to om å få til et godt samarbeid, uavhengig av type terapi, ISTDP eller ikke..
Noe fornuftig ble selvfølgelig poengtert til tider, ift holdninger vedrørende negative tanker og bekymringer. Når det er sagt kunne jeg fått det samme gratis på nettet, så sånn sett var det ikke verdt verken tid eller penger.
Fleksibilitet ift tidspunkt for neste time etc var bra.Jeg er ikke ute etter å bli "forstått i hjel" og er i utg positiv til konfronterende terapi. Jeg ville veldig gjerne at dette skulle fungere, men det ble mer negativt enn positivt for min del.