Tilsvar til vurdering
Fordomsfull og nedlatende
Hadde min første time hos Ragne før jul. Trengte bytte spiral, sjekke allergier samt henvises til psykolog.
Jeg ble møtt med en ganske nedlatende tone fra start.
Da jeg sa jeg ønsket å bli henvist til psykolog svarte hun «Kun de som er på vei til å hoppe fra en bru blir henvist, og selv de får omtrent ikke hjelp. Det er altfor lange køer.»Jeg ble veldig satt ut av denne uttalelsen. Vi er alle kjent med lange køer i helsevesenet, men først og fremst møter man ikke sine pasienter slik. Jeg hadde vært der i underkant av ti minutter og ikke forklart min situasjon. Hun hadde ingen forutsetninger til å bedømme hvor kritisk min psykiske helse var. Like viktig som det er direkte feil. Ja, det er lange køer. Men du skal fortsatt bli henvist fra fastlegen din om du ønsker det og ikke har mulighet til å gå privat. Befinner man seg i en livstruende situasjon og er på vei «til å hoppe fra en bru» som hun så fint beskriver det, får du hjelp på sekundet gjennom 113 og akutten. Jeg jobber i psykiatrien og kan systemet godt!
Nå har jeg fått byttet fastlege, og startet behandling hos psykolog.Deler også samme erfaring som flere her skriver ved god vikar! Synd at unge vikarer får slike veiledere.
Dog fikk jeg rask henvisning til gynekolog for bytte av spiral. Men det veier på ingen måte opp for den ubehagelige følelsen jeg satt med etter besøket!