Tilsvar til vurdering

Anbefales ikke

Jeg var hos Hans Jakob hos Colosseum Lillestrøm for en konsultasjonstime på usynlig tannregulering i KUN underkjeven. Jeg har tidligere hatt tannregulering i både overkjeven og underkjeven, men strengen i underkjeven knakk mellom to tenner for et par år siden. Dette har ført til at EN tann nede har begynt å flytte seg (vende seg innover). Jeg ønsket usynlig tannregulering for å få denne ene tannen til å gå tilbake igjen. Resten av tennene i underkjeven står som de gjorde etter jeg hadde tannregulering.
Noe av det første han gjorde var å slå et av instrumentene i den ene fortannen min. Etter han hadde undersøkt tennene mine og tatt bilder ville han sjekke tennene mine på nytt. Isteden for å spørre meg om fortennene mine begynte han å pirke i den venstre fortannen min. Jeg har bygd opp den nederste delen av fortennene mine hos en spesialist, han pirket/rev altså i fyllingen (der hvor fyllingen møter tannen min).

PS: Han anbefalte forresten ikke usynlig tannregulering for å «vri» tannen i underkjeven tilbake. Han anbefalte å legge på porselen mellom denne tannen og den ved siden av for å dekke en glippe der. Det er tydeligvis lurt å heller la tannen vri seg helt rundt?

Jeg hadde en dårlig opplevelse hos min første reguleringstannlege, som førte til at jeg fikk angst for å gå til tannleger. Dette gikk noe over når jeg begynte å gå til spesialisten for å bygge opp tenner (han er kjempe flink). Nå er tannlegeangsten tilbake, så jeg håper at dette innlegget kan hjelpe noen med tannlegeangst (og for så vidt alle andre kunder) til å gå til en annen tannlege.