Tilsvar til vurdering

Respektløs, lite lydhør og lite imøtekommende.

Jeg var i behov av en fastlege pga. tilflytting og nyoppdaget svangerskap i 2021. Hun var da eneste lege i Drammen uten venteliste på det tidspunktet og dermed også min eneste mulighet til ordinær svangerskapsoppfølging. Pga. utbredte fysiske plager i svangerskapet, samt et påfølgende svangerskap året etter, var jeg hos henne jevnlig gjennom to år. Jeg opplevde henne som respektløs, lite lydhør overfor min problematikk og lite imøtekommende. Ved hver kontroll påpekte hun at jeg var overvektig og spurte meg ut om mitt kosthold - Dette til tross for at jeg oppsøkte henne med problemer med kvalme, hyppig oppkast og vansker med næringsinntak. Tidvis kunne jeg gå derfra gråtende fordi jeg var så fortvilet over behandlingen jeg fikk. Jeg turte aldri å si noe til henne om det, dessverre - Hun burde fått vite at dette ikke føltes greit. Etter hvert fikk jeg omsider byttet fastlege, og jeg er så glad for at jeg nå har en fastlege som begynner en konsultasjon med "Hvordan går det?" fremfor "Ja?".