Tilsvar til vurdering
Skuffende
Jeg gledet meg til å komme til denne hudlegen, men dessverre ble jeg svært skuffet. Førsteinntrykket var greit – vi ble enige om at jeg skulle ta en allergitest for å undersøke om utslettet i ansiktet mitt kunne skyldes kontaktallergi. Jeg fikk også beskjed om at jeg kunne bli henvist videre til Oslo dersom de ikke fant årsaken eller triggeren til utslettet. I tillegg til resept på en krem som skulle gi momental forbedring. Denne valgte jeg ikke å bruke noe jeg kommer tilbake til.
Alle resultatene fra standardtestene var negative, og den eneste reaksjonen jeg fikk var på en solkrem jeg selv hadde tatt med – en som ikke engang var i bruk i perioden jeg fikk utslett, og perioden før. Da jeg forsøkte å snakke med hudlegen for å uttrykke min forvirring og ønsket å få mer informasjon eller vurdert henvisning videre, ble jeg stadig avbrutt. Hun virket lite interessert i dialog, og ba meg bare bruke Protopic – en sterk, immunhemmende langtidsbehandling – uten noen tydelig videre forklaring. Samtalen varte knapt fem minutter, og det var tydelig at hun hastet videre fordi neste pasient ventet.
For meg handlet besøket om å komme til bunns i hva som faktisk forårsaket hudproblemene mine – ikke bare få utskrevet en resept. Jeg valgte derfor å ikke bruke Protopic. Hva er poenget med en såpass kraftig behandling når jeg ikke en gang vet hva som trigger problemet?
I stedet gjorde jeg endringer i kostholdet – jeg kuttet ut sukker, gluten og melkeprodukter, og huden ble helt fin i løpet av én måned. Etterpå begynte jeg gradvis å introdusere disse matvarene igjen, og har ikke hatt noen reaksjon siden.
Alt i alt fikk jeg ingenting ut av besøket hos denne klinikken – bortsett fra bortkastet tid, penger og mye frustrasjon. Det eneste positive var resten av det hyggelige personalet som faktisk tok seg tid til å snakke litt med meg.