Østerås Legekontor

Otto Ruges vei 80 1361 Østerås

Siste vurderinger av behandlere ved Østerås Legekontor

Tror han må være en av Norges beste fastleger

Lege: Ragnar Rabe Skrevet

En lege som er opptatt av hele mennesket. Går på hjemmebesøk og bruker den tiden det tar hos min gamle mor. Han har vært min fastlege i snart 20 år og har fulgt meg og mine opp når nødvendig. Nærværende og omsorgsfull. Faglig oppdatert og interressert. Ett godt eksempel for andre.

God og oppfølgende lege

Lege: Mariann Rakova Mathiesen Skrevet

Mariann er spesialist innen allmennmedisin, noe som kommer tydelig fram gjennom hennes brede fagkunnskap! Hun er flink til å strukturere pasientens symptombilde og sette forståelige ord på pasientens plager. Hun gjør undersøkelser og forklarer samtidig betydningen, noe som gir pasienten "eierskap" til eventuelle sykdommer - og myndiggjør pasienten med tanke på egen helsetilstand. Hun er god på oppfølging, og vet hvem du er. Ved siden av hennes medisinske kunnskaper er Marianns beste side at hun er jordnær og ydmyk med tanke på legekunnskapens og helsevesenets begrensninger. Mitt inntrykk av Mariann er at hun forstår at pasienten kjenner sin egen kropp best. Det eneste negative med denne legen, er at hun litt for ofte har vikarer.

Det er store forsinkelser på Østerås Legekontor, og inngangspartiet er en hån mot taushetsplikten, med avlevering av prøver og betaling i fullt påsyn. Telefontjenesten er begrederlig med forferdelig lang ventetid og sinna sekretærer, men de har smarte SMS- og internettløsninger for timebestilling, og er raske på besvaring av e-post - da er de også langt hyggeligere. Timebestilling er dermed godt tilpasset yngre mennesker med kjennskap til moderne teknologi.

Ragnar Rabe

Lege: Ragnar Rabe Skrevet

Har hatt Rabe som fastlege i 14 år. Han er spesialist i almenmedisin og er godt oppdratert. Han nøler heller ikke med å henvise videre om det er nødvendig. Jeg har opplevd han som lyttende, interessert og har alltid foreslått gode løsninger på de spørsmål jeg har hatt. Hans effektive tilnærming er befriende! Følger også godt opp med kommunikasjon etter legebesøk.

OK lege, men..

Lege: Torfinn Kleive Skrevet

OK lege når man slipper til, altfor vanskelig å få time de få gangene jeg har behov sånn ca. en gang pr andre år.
Hadde akutt behov for time i sommer med stråling nedover beina.
Kom ikke gjennom telefonen i den åpne halvtimen på morgenkvisten.
Møtte opp og fikk beskjed om å ringe neste morgen.
Orket ikke smertene så lenge og dro til Volvat.
Fikk hjelp der med diagnose prolaps.

Dette kunne f.eks vært blodpropp og svært prekært å få behandling i tide.

Travel

Lege: Ragnar Rabe Skrevet

Den travleste legen jeg har hatt, får sikkert sett mange ila. en dag, men jeg får sjelden formulert hele setningen før han fullfører og konkluderer. Tror ikke han kjenner meg igjen fra gang til gang selv om jeg har vært der flere ganger ila. et år. Har byttet til en annen nå.