Om vurderingeneSiste vurderinger av behandlere ved Dovre Legesenter
Surrealistisk
Lege: Madiha Farrukh SkrevetDet er en underlig opplevelse å komme til denne fastlegen. Hun har et sluknet ansiktsuttrykk, ser forbi deg, sier ingenting, ingen høflighetsfraser, smalltalk eller vennlig smil. En pussig følelse å føle seg oversett når man er på tomannshånd! Kontoret minner om et avhørsrom. En pult og en førkrigs stålstol. Værsågod, sitt. Hun bærer et stetoskop over nakken slik de gjør i amerikanske serier, men jeg har ikke sett henne bruke det.
Det blir aldri noen samtale. Jeg legger frem min sak mot en mur av taushet mens hun sitter og skriver på pc. Skriver og skriver, uansett om jeg sier noe eller ikke, og ingen reaksjon eller oppfølgingsspørsmål. Etter en lang stund spør hun så om ting jeg akkurat har fortalt henne. - Det har jeg jo sagt. - Jojo, men du må si det en gang til. Ny skriverunde, ny total stillhet. Så spør hun om diagnoser. - Det står i journalen, sier jeg. - Jojo, men du må si det likevel.
I tillegg til at ting glipper, overses og glemmes, fordufter all tillit. Ingenting av dette gjør synlig inntrykk på den ansvarlige, men bevares, det gir jo også effektive konsultasjoner. Ingen sitter der frivillig lenger enn nødvendig og det går like bra å purre via HelseNorge.
Et sted der inne er det en person med medisinsk embetseksamen. Det krever jo studiekarakterer og en viss selvdisiplin, men noe må ha blitt borte på veien, eller var der kanskje aldri? Pasienter flest har en økt sårbarhet og ulike behov som skal møtes individuelt, faglig og profesjonelt. Og der, akkurat der svikter det hver eneste gang. Og hver gang går jeg derfra med denne gufne følelsen: jeg tror ikke det plager henne ett sekund!
Føler meg trygg
Lege: Madiha Farrukh SkrevetJeg føler meg trygg, hørt og ivaretatt ifht min hjertelidelse og andre somatiske plager. Hun er rask til å henvise videre ved behov, og det føles trygt for meg som pasient. Føler jeg har blitt en gjenganger på Dovre legesenter og har vært pasient det siden -02.
God oppfølging
Lege: Madiha Farrukh SkrevetHun har fulgt meg opp godt de gangene jeg har vært der. Fikk raskt time, var ikke akutt. Fikk skriftlig og god redegjørelse etter MR undersøkelse.
Flink og empatisk lege
Lege: Madiha Farrukh SkrevetMadiha er autentisk, forståelsesfull, imøtekommende og følger opp! Så lenge hun er fastlege, har hun meg som pasient. Anbefales på det sterkeste!
Helt uten interesse og empati
Lege: Madiha Farrukh SkrevetDette er en lege som, tross sin unge alder, virker totalt uinteressert i sine pasienter. Avbryter deg hele tiden når du skal forklare noe. Henvisninger blir avslått fordi legen har skrevet en direkte feil og svært mangelfull henvisning (fordi hun ikke lytter til pasienten).
Sist besøk endte i panikkangst for min del, og jeg må si jeg stiller meg svært undrende til en lege som ikke gjør noe under anfallet.
Jeg har satt meg på venteliste til annen lege, og håper det går fort slik at jeg slipper flere timer med henne.