Frode Finseth

Din klinikk?Ta eierskap til denne profilen Gjør krav på profilen

Telefonnummer952 74 794952 74 7 ...
Rosenborggata 3 0356 Oslo

1 vurdering
1 vurdering

Siste vurderinger av Frode Finseth

En vanskelig og traumatisk opplevelse

Lege: Frode Finseth Skrevet

Dette er en erfaring som har preget meg negativt over lang tid. Jeg skriver denne anmeldelsen nå fordi opplevelsen fortsatt påvirker meg sterkt, og jeg ønsker å dele min erfaring slik at andre kan være klar over hva de kan møte.

Fra første time følte jeg at dette ikke var riktig for meg. Jeg klarte ikke å kommunisere med psykiateren og opplevde at det var en stor avstand mellom oss. Han stilte mange personlige spørsmål, uten at jeg følte det var en trygg eller naturlig overgang. Jeg følte ikke at jeg fikk noen informasjon om hvordan behandlingen skulle foregå, hva målet var, eller hvordan vi skulle jobbe sammen. Dette gjorde at jeg følte meg usikker og lite ivaretatt.

Kommunikasjonen var mangelfull, og fordi jeg ikke klarte å uttrykke meg fritt, ble mye tydeligvis tolket feil fra hans side. Jeg følte meg ikke sett som individ, og etter behandlingen satt jeg igjen med en sterk følelse av å ha blitt behandlet dårlig.

Etter behandlingens slutt, flere uker eller måneder senere, mottok jeg et brev med diagnoser som jeg aldri hadde fått informasjon om under behandlingen. Det var ingen forklaring på hvorfor de ble satt, hva de innebar, eller hvordan jeg skulle forholde meg til dem. Flere utsagn i journalen var feilsitert, og jeg følte at konklusjonene ble trukket uten en grundig vurdering eller samtale om min situasjon.
Det var vanskelig å forholde seg til noe jeg aldri hadde fått snakke om eller fått en forklaring på. Jeg forsøkte å legge det bak meg, men dette har preget meg i lang tid etterpå.

Denne erfaringen har gjort det vanskelig for meg å stole på psykiatriske vurderinger, og jeg har hatt problemer med å oppsøke ny hjelp. Dette har vært en belastning for meg.