Anders Grøndahl

Låst – ingen venteliste

Anders Grøndahl er en av 129 fastleger i Bærum

Siste vurderinger av Anders Grøndahl

Dårlig for eldre

Han har liten tid og reiser seg og går til døren når tiden er brukt opp. Henviser ikke gjerne til (blod)prøver. Enkelte eldre blir nervøse og får ikke sagt alt de skulle hos ham. Han har lite erfaring med døende eldre, men det er fastlegen man må forholde seg til som pårørende og hjemmesykepleier, når noen skal dø. HAn meldte seg litt ut. Dette er en kritisk tid, da man trenger støtte og faglig hjelp. Vi skiftet til ny fastlege etter en slik periode.

Sur og uinteressert

Jeg er sterkt plaget av en kronisk lidelse. Diagnosen fikk jeg da jeg var 17 år, men mine foreldre måtte være med meg før jeg ble tatt på alvor. Han er lite interessert i hvordan du har det, og ofte fremstår han som både stresset og sur. Det virker som om det er om å gjøre å få deg fortest mulig ut av kontoret hans. Jeg har nå byttet fastlege, og angrer ikke på det!

Har hele tiden en følelse av at legen ikke liker syke og er grundig lei av jobben

Henvisninger, sykmeldinger, samtale, alt virker veldig tungt. Ikke interessert i spørsmål. Må betale ekstra for henvisning til spesialister eller behandling. Ellers skal jeg savne de hyggelige mennesker på telefon og laboratorit. Trist, men en endelig avgjørelse.

Nok dyktig lege, men opptrer uengasjert og upersonlig.

Svært upersonlig tross mange års bruk som fastlege. Virker uinteressert, spør sjelden eller aldri om hvordan det går med kronisk lidelse som han selv har vært med på å henvise og sende videre til utredning til spesialister, mr \ røntgen o.l, tiltross for tilbakemeldinger fra disse til ham som fastlege. Stiller heller ikke spørsmål om problemer som er nevnt tidligere, som han ikke kan vite om er blitt bedre \ har gitt seg.. Gir lite råd \ anbefalinger. Gjør det han blir bedt om m.h.t. undersøkelser, prøver, henvisninger o.l. Diffuse svar på resultater av prøver så lenge de er "innenfor normalen", føles som man maser når man vil vite mer konkret. Føles vanskelig å ta opp flere ting i løpet av èn konsultasjon..

Flink,men lite tilgengelig og glemsk.

Tok halsprøver, ved Indivo senteret hvor Grøndahl jobber, etter 5 ukers kronisk forkjølelse (som jeg visst skulle vise seg å være positive) og legen skulle ringe meg inne 5 dager,hvis de var positive. Når ingen ringt meg etter en uke ringte jeg selv. Fikk ikke snakke med lege,men han skulle ringe meg tilbake.Legen ringte ikke.Den samme proseduren forgikk siden to ganger.Siste gang jeg ringte sa jeg fra at dette ikke gikk an.Fikk fortsatt ikke snakke med legen, men et resept på antibiotika ble fakset til apoteket sånn at jeg kunne begynne behandling.Jeg fikk ikke informasjon om hva slags antibiotika eller helt hva slags infeksjon jeg bar på. Dette er ikke holdbart.