Lise Marita Moen
9 av 700 (Drangedal legekontor)
Etter å ha stått på venteliste for ny fastlege i Bø i Telemark i 1 år, så fant jeg ut at det er også et legesenter i Gvarv. Lise Marita var den eneste fastlegen der uten venteliste, så jeg la meg inn hos henne med det samme.
Lite viste jeg at den første time jeg skulle ha hos henne ville være den siste.
Jeg kommer inn til henne for å få sykemelding. Hun blir veldig opphengt i at hun ikke har tilgang på journalen min enda, og mener hun ikke kan hjelpe meg før hun har fått sett på den.
Videre snakker hun om seg selv, sin reise i karrieren og forteller om at hun har hatt mange forskjellige jobber. Og at hun har klart seg.
Hun viser null forståelse for meg og mine problemer, og jeg opplever at jeg ikke blir tatt på alvor.
Hun stiller ingen spørsmål til hvordan jeg har det, hvordan jeg føler meg, hva som påvirker meg.
Hele holdningen hennes og måten å prate til meg på oppfattes som at jeg ikke har noe der å gjøre.
Etter hun er ferdig med sin monolog om hennes liv og karriere, blir jeg nærmest kastet ut da hun sier at det er faktisk andre pasienter som sitter og venter. Så hun har ikke mer tid til meg.
Jeg gikk fra denne legetimen med en klump i magen, og følte meg dumt og nedstemt. Og verst av alt ble jeg ikke tatt seriøst, og fikk ingen hjelp.
Jeg kommer aldri tilbake til Lise Marita Moen.
Lise Marita er ei svært dyktig lege. Hun er flink til å lytte og tar deg på alvor. Samtidig tar hun tak i det som trengs; for eksempel legemiddelbruk og annet som bør justeres. Det er så bra! Lise er løsningsorientert og reagerer raskt på ulike utfordringer. Som pasient føler man seg trygg og ivaretatt. Det er et tap for Drangedal at hun slutter som fastlege. Heldigvis er det ikke så lange kjøreturen til Gvarv, så denne pasienten velger å fortsette med å ha Lise som sin fastlege :)
Blir ikke hørt . Tar seg ikke tid til og lytte . Vanskelig og tak i . Føler at ikke for stod problemet . Styr unna .
Trygg, og med god evne til å ressonere. Tar seg tid, sitter ikke med hode i tastaturet, men spør om det er ting hun lurer på.
Ringer gjerne opp ettermiddag og kveld om det er noe, eller om det eventuelt har kommet prøvesvar.
Helt super, og man føler seg ivaretatt.
Litt ventetid kan av og til påregnes, men det tyder på mange fornøyde folk.
Er det noe å utsette på ting, så er det veldig korte telefontider, og kun to dager i uken.
Missfornøyd. Hun har dårlig tid til pasientene sine, ser ofte på klokken. Er også svært vanskelig å få legetime hos henne, da hun sjeldent er på kontoret.