Marthe Kristin Kongshaug

Allmennmedisin

Autorisasjon (1992)

Marthe Kristin Kongshaug er en av 604 fastleger i Oslo

Siste vurderinger av Marthe Kristin Kongshaug

Verre lege har jeg knapt sett, eller hørt maken til.

Jeg går gjennom et samlivsbrudd, og har slitt med en del angst den siste tiden som følge av dette. Kine Dyremyhr er egentlig min lege, men er ikke tilbake før neste uke, som førte til at jeg forsøkte meg på å få tak i Marthe Kongshaug. Jeg hadde en litt halvdårlig følelse allerede før jeg tastet 2, men tenkte at jeg fikk gi henne en sjanse. Det angret jeg på så snart jeg hadde sagt navnet mitt. Før jeg fikk forklare hva som i veien ble jeg avbrutt med spørsmål om fødselsdato, og innen jeg fikk avsluttet setningen ble jeg påtvunget en time dagen etter klokken 9. Da jeg sa at det dessverre ble for tidlig, bjeffet hun at jeg skulle komme halv ett i stedet. Nå må det nevnes at hun virket hyggelig før jeg nevnte ordet angst, men så var det som om jeg plutselig ble en fryktelig byrde for henne. Jeg kommer ikke til den timen - send meg fakturaen i posten du, Marthe, og så tar jeg heller denne samtalen med Kine når hun er tilbake.

Frekk og spydig

Jeg hadde time hos Marthe Kongshaug i dag da min fastlege var ute i ferie. Dette var en utrolig dårlig opplevelse. Jeg opplevde en frekk og spydig dame som ikke møtte meg på en medmenneskelig måte i det hele tatt. Jeg følte meg veldig dårlig ivaretatt og gruet meg til å svare på spørsmålene hun stilte meg, da jeg følte hun var ute etter å ta meg. Jeg anbefaler ikke henne som fastlege!

En fornøyd pasient.

Jeg har sett at mange har fått et negativt inntrykk av Dr. Kongshaug, noe som er trist. Personlig har jeg gått til henne i flere år og har aldri hatt noe å vondt å si. Hun har f.eks. stått på for å få meg inn i DPS og henvist meg til spesialister for forskjellige ting når det har vært nødvendig. Hun sitter gjerne i en telefonsamtale når du går inn døren, men jeg kan sitte og vente 10 sekunder. Har også lest at flere pasienter mener hun er kald eller slikt. Synes selv det er flott at hun er effektiv og ikke går rundt grøten, mange forventer kanskje å komme til helsesøster på barneskolen(?) Nå er folk forskjellige, men jeg kommer ikke til å slutte å gå dit med det første. (Pleier å trekke kølapp og vente 15 minutter, det er enklere enn å booke time. Er forøvrig enig i at det skulle vært bedre system med resepsjon og venteværelse.)

Ikke for hypokondere

Marte Kongshaug har vært fastlegen min i snart 30 år. Kjenner henne som en kyndig medisiner, som også er ydmyk nok til å søke råd fra spesialisthelsetjenesten når det er påkrevd.
Hun er en cut the crap-lege, så hvis du trenger en skulder å gråte på, bør du gå annetsteds.

Mistroisk og frekk

Jeg ble henvist til Kongshaug da min egen fastlege var sykemeldt. For det første hadde hun glemt avatalen (jeg ventet i lang tid). For det andre snakket hun til meg som om jeg var en liten gutt hun var irritert på. Jeg er en voksen mann, snart førti. Jeg underviser i videregående. Besøket gjaldt noe så banalt som sykemelding for forkjølelse. Konsultasjonen varte to minutter og likevel klarte vedkommende å gi et så elendig inntrykk.