Profilbilde av plastikkirurg og øre-nese-hals-lege Bjørn Tvedt

Bjørn Tvedt

Profilbilde av plastikkirurg og øre-nese-hals-lege Bjørn Tvedt
Plastikkirurg og øre-nese-hals-lege

Om

Dr Bjørn Tvedt er spesialist i plastisk og øre-nese-hals kirurgi og er overlege ved Fornebuklinikken. Han er en av to i Norge som er internasjonalt sertifisert ansiktskirurg av IFFPSS  (International Federation of Facial Plastic Surgery Societies).  Dette er den mest anerkjente sertifiseringen i plastisk og rekonstruktiv ansiktskirurg,  og er den samme som gjelder for American Board of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (ABFPRS).

Bjørn Tvedt har tidligere jobbet som konstituert overlege ved avd. for plastikk – og rekonstruktiv kirurgi, Universitetssykehuset i Oslo, Rikshospitalet 2007 og ved Klinikk Bunæs og Akademikliniken. Han har utført utallige neserekonstruksjoner og ansikt/hals-løft. I tillegg har han lang erfaring i rekonstruktiv brystkirurgi og annen kosmetisk kirurgi.

Bjørn Tvedt har også vært en aktiv deltager og foredragsholder på nasjonale og internasjonale kongresser.

• Plastikkirurgi
  • Øre-, nese-, halssykdommer

Autorisasjon (1998)

Offentlig avtale

Nei

Siste vurderinger av Bjørn Tvedt

Ikke fornøyd med neseplastikk

Klinikk: Akademikliniken Oslo Skrevet

Endte opp med en asymmetrisk nese på over 60.000 kroner. Angrer bittert på at jeg opererte nesen og Tvedt gjorde mer enn avtalt og fjernet alt for mye av nesestrukturen min (noe som gjør at jeg puster dårligere), gjorde blant annet tippen smalere selv om jeg presiserte at den ikke skulle røres. Sliter med smerter i nesen i ettertid og Tvedt har ikke vist noen forståelse for dette. Klinikken er dårlige på å utgi informasjon og god oppfølging og jeg har ikke følt meg ivaretatt som pasient. Timer blir forskyvet flere ganger og Tvedt fremstår som travel og overfladisk. Anbefales virkelig ikke.

Dyktig, profesjonell og forståelsesfull

Klinikk: Akademikliniken Oslo Skrevet

Jeg ønsket å få flyttet fett fra hofte/lår/mage og til rumpen. Jeg forhørte meg med en bekjent som anbefalte meg å ta en prat med Bjørn Tvedt. Bestilte derfor en konsultasjon og fikk et meget godt førsteinntrykk av han og hele klinikken. Han var veldig profesjonell og jeg følte han skjønte hva jeg var ute etter. Han var også veldig klar på hva jeg kunne forvente av operasjonen, og hva jeg kunne oppnå ut ifra mine forutsetninger. Jeg angrer absolutt ikke på valget mitt, og er dødsfornøyd med resultatet!

Etter operasjonen er jeg mye mer komfortabel med meg selv, hvilket betyr mye for min helse og det er jeg veldig takknemlig for. Skal jeg utføre flere inngrep så vil jeg garantert velge Bjørn Tvedt og Akademiklinikken igjen.

Personalet har også vært med på å gjøre dette til en super god opplevelse. De har vært utrolig hyggelige og jeg føler at jeg har blitt fulgt opp veldig godt.

Forståelsesfull, dyktig og ydmyk

Klinikk: Akademikliniken Oslo Skrevet

Jeg ble født med dobbeltsidig leppe-kjeve-gane-spalte, og har etter endt oppfølging og operasjons-program hos Rikshospitalet, fått gjort ytterligere operasjoner av Bjørn Tvedt ved Akademiklinikken. Jeg er veldig fornøyd.

Operasjonene på Rikshospitalet gjorde meg med tiden frisk og velfungerende, men jeg følte meg aldri tilfreds med mitt eget utseende, da nesa mi, munnen min og leppene mine fortsatt var synlig preget av spalten. Rikshospitalet kunne ikke hjelpe meg mer, sa de. Trolig mangler de erfaring med og ressurser til å operere pasientene noe mer enn å sikre god fysisk funksjon og et nokså normalt utseende. Noe jeg godt kan forstå.

Selv om jeg har fått god oppfølging av Rikshospitalet i oppveksten, er det Bjørn Tvedt som virkelig har sett meg og mine behov. Han har sett mulighetene og gjort sitt ytterste for at jeg skal kunne oppnå et så harmonisk utseende som mulig tross min spalte-bakgrunn.

Med mitt utgangspunkt, er det umulig å oppnå perfeksjon. Men etter at Tvedt behandlet leppen min, nesen min og området rundt, føler jeg meg mer komfortabel enn noen gang med utseendet mitt. Ansiktet mitt har fått mer naturlige proporsjoner, og er blitt mer symmetrisk.

Jeg er veldig takknemlig, for jeg vet jeg er heldig. Ikke alle med spalte (eller andre personer) har mulighet til å gå privat etter at det offentlige har gjort sitt. Men for de som kan, vil jeg virkelig anbefale Bjørn Tvedt.

Han er veldig dyktig, imøtekommende og forståelsesfull. Jeg har fått gjort flere operasjoner på Akademiklinikken, og aldri har jeg vært redd for at det skulle gjøres noe drastisk eller noe jeg ikke ville like. Tvedt har alltid gjort meg en forbedring, men uten at det noen gang har gått for langt, eller at noen feil har skjedd.

Jeg vil også rose han for å aldri gi meg for høye forhåpninger, eller love meg for mye. Tvert imot har jeg blitt positivt overrasket over resultatene. Dessuten har han gjort meg oppmerksom på at man må jobbe ut ifra ethvert ansikts forutsetninger, at man kan gjøre det beste ut av det, og at man må gi seg mens leken er god.

Mine opplevelser hos Akademiklinikken har vært svært positive. Nå er jeg mye mer komfortabel med meg selv, og det er ikke lenger så lett å se at jeg ble født med spalte. Det betyr mye for min helse å være komfortabel med meg selv. Og aller mest betyr det for meg, å ha blitt anerkjent for mine behov for å føle meg proporsjonert, symmetrisk og fin.

Tusen takk for det.

Glad att jag tog detta beslut

Klinikk: Akademikliniken Oslo Skrevet

Jag hade i många många år tänkt på att göra något med min näsa. Jag ville såklart acceptera mig själv för den jag var, och jag ser den sidan av plastikkirurgi också. Men ingen annan än du själv kan bestämma vad som är rätt för dig. Till slut tog detta över mitt liv så jag bestämde mig för att hitta en trovärdig klinik där jag kunde få mer svar om vad detta skulle innebära. Jag hade aldrig tidigare opererats eller varit sövd och var orolig inför detta. Jag hade heller ingen koll på hur lång tid en sådan operation tog eller hur lång tid man behövde efteråt.

Jag valde Akademikliniken då de gav mig ett bra intryck online samt att dom hade 3D konsultation. Jag hade bestämt mig för att gå dit för att sedan se hur jag kände inför denna typ av operation.

Bjørn var väldigt trevlig och jag kände att han lyssnade på mig och att han hade väldigt mycket kunskap. Han tog sig god tid att både lyssna och förklara. Jag hade också hört att han tidigare varit öra/näsa/hals läkare vilket jag tyckte var en trygghet. Och det jag gillade mest av allt var att han tog sig tid att fråga varför jag var där, om jag blivit retad och vad jag hade för förväntningar. Att kirurgen inte bara ser pengar och en ny kund, utan tänker på ditt bästa. Bjørn gav mig också svar som läkare inte kunnat ge mig under mina 30 år, då jag förklarade andra saker och smärta jag upplevt i mitt ansikte.

Jag hade en bild i mitt huvud att mitt ansikte skulle få mer harmoni om jag bara fick räta till min näsa. Det handlade aldrig om att få en pytte liten eller perfekt näsa. Eller bli "perfekt", symmetrisk eller vad det nukan vara. Men det var just detta denna 3D bild kunde visa ganska tydligt, att med små justeringar kunde mitt ansikte få mer harmoni.

Efter konsultationen tog jag mig 2 månader att fundera, jag tvivlade inte en enda gång så jag bokade min tid. Jag valde även då att lägga den 2 månader fram i tid så jag fick känna på att allt var bokat och betalt men att jag fortfarande kunde dra mig ur. Men när operationsdagen kom var jag så lugn och säker på mitt beslut.

Vid själva operationen kände jag mig 100% trygg hela vägen. Både precis innan och vid uppvaknandet. Alla på Akademikliniken är väldigt trevliga och ser till att du får den bästa servicen och den informationen du behöver.

Även efteråt när du kommer tillbaka på kontroller ser dom till att du känner att du har allt du behöver. Kontrollerna senare har också varit väldigt givande. Jag var på en 3 månader efter och en 6 månader efter.

Jag var väldigt överraskad över hur smidig operationen var, hur snabbt jag läkte och hur lite ont det gjorde. Nästan ingen smärta alls. Detta hade jag hört innan men hade väldigt svårt att tro på det.

Jag tycker man ska vara försiktig men skönhetsoperationer men bara du vet vad som är rätt för dig! Jag ska helt ärligt erkänna att jag känner mig 100% mer självsäker och mer tillfreds i min vardag.

Dyktig og hyggelig kirurg

Klinikk: Akademikliniken Oslo Skrevet

Utførte hakeplastikk hos Bjørn Tvedt for 2 år siden. Han er meget profesjonell, dyktig og hyggelig.

Tar seg god tid, forklarer nøye og lytter til dine meninger. Mitt resultat er så naturlig og fint, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte den klinikken og Bjørn som kirurg.

Svarte meg raskt etter operasjonen om det var noe jeg lurte på, og hadde oppfølgingstimer i etterkant for å se at alt var i orden.

Må også rose de andre ansatte på Akademiklinikken. Superhyggelige damer uansett hva det gjelder. Om det er på telefon, venterommet eller oppvåkningsstuen etter operasjon.