Maria Barøy Ræder
Var i dag for første gang til Maria Ræder og jeg har aldri opplevd er slikt positivt legebesøk. En utrolig hyggelig og ikke minst effektiv dame. Denne damen viser en slik positiv interesse og empati for pasienter som er helt suveren. Jeg blir enda glad når jeg tenker på hvor flott denne lege timen gikk, tross at jeg hadde gruet meg på forskudd. En super gynekolog og hun får terningkast 6+ av meg.
Jeg pleier vanligvis aldri å legge inn klager på lege besøk men i dag opplevde jeg å ikke bli tatt på alvor, og selve undersøkelsen ble gjort så raskt at jeg knapt holdt følge, det virket som at hun ville ha meg ut derfra så fort som mulig, spørsmålene jeg stilte og det jeg lurte på ble bare avfeiet med at det ville gå over eller at det var bare normalt. Jeg satt igjen med en utrolig dårlig følelse, og fikk ingenting ut av denne timen. - 20 år gammel jente
Jeg har alltid tenkt at mannlige gynekologer er mer hensynsfulle i håndlaget. Her møtte jeg unntaket som bekrefter regelen!
Maria Ræder er behagelig både i væremåte og håndlag. Det er lett å bli trygg i stolen hennes.
Jeg har vært hos Maria Ræder noen ganger i de senere år. Først ifbm. symptomer som fikk meg til å tro at jeg kunne ha en tilstand som kunne gjøre det vanskelig å bli gravid, og senere i forbindelse med ufrivillig barnløshet. Dr. Ræder er lett å snakke med, og har gjennomgående vært hyggelig og i godt humør. Når hun har gjort undersøkelser har hun understreket at alt ser fint ut og at jeg ikke trenger å bekymre meg. Sist jeg var hos henne sa hun at den ufrivillige barnløsheten helt sikkert ville ordne seg hvis vi bare ga det tid. Nå, etter flere år, viste det seg at jeg har en tilstand som kan gjøre det vanskeligere å bli gravid, men som kan være svært vanskelig og oppdage (og som har vært svært vanskelig å oppdage). I etterkant skulle jeg ønske Dr. Ræder kunne ha vært mer åpen om at selv om undersøkelsene som gjøres hos henne ikke finner noe galt så betyr ikke det nødvendigvis at det ikke er noe galt, i og med at undersøkelsene som gjøres ikke er presise nok til å fange opp alle tilstander som kan påvirke fertilitet. Kanskje skulle jeg også, basert på symptombildet, ha blitt henvist videre til noen som kunne ha gjort mer presise undersøkelser.
Jeg ønsker å takke Marias profesjonalitet. Jeg kom for et spørsmål og jeg visste ikke om hun kunne finne ut mitt problem. Det var det første gangen jeg gikk til en gynekolog og følte meg veldig trygt da jeg kom. Hun gjorde sin best for å hjelpe meg. Jeg vil også takke sin sykepleier for den raske timen jeg fikk. Jeg kan anbefale uten tvil.