Om vurderingeneSiste vurderinger av Pål Rochette
God erfaring med gruppeterapi
Lege: Pål Rochette SkrevetJeg ble henvist til Pål for hjelp for blant annet panikkanfall og angst, og opplevelsen min har vært utrolig positiv. En ting som virkelig er verdt å fremheve, er hvor raskt jeg fikk hjelp, og hvor viktig det er å lytte til anbefalingene man får.
Etter noen konsultasjoner fant vi ut at gruppeterapi kunne være en passende vei videre for meg. Terapien startet med en introduksjonsgruppe, og deretter ble vi delt inn i mer spesifikke grupper basert på hvilken type angst vi slet med.
Som en person med blandings angst men og sosial angst var jeg svært skeptisk til tanken om gruppeterapi. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å delta, men jeg valgte å gi det en sjanse fordi dette var anbefalingen jeg fikk.
Det viste seg å være en helt spesiell opplevelse. Å møte opp var en utfordring i seg selv, men det å sitte i et trygt rom med andre og gradvis åpne seg om tanker og følelser var utrolig givende. Jeg opplevde at vi lærte enormt mye av hverandre, og Pål ga oss verktøy og metoder som hjalp oss med å se ting i et nytt perspektiv.
Jeg kan virkelig anbefale gruppeterapi, og jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg fikk av Pål.
Dyktig og effektiv behandling
Lege: Pål Rochette SkrevetBehandlingen jeg opplevde hos Pål mot sosial angst har gitt meg veldig gode resultater.
Fra jeg presenterte utfordringene mine til fastlegen, til jeg fikk time hos Pål, gikk det veldig kort tid. Behandlingen begynte med en konsultasjon hvor det ble kartlagt hva man bør ta tak i. Deretter bevegde den seg videre til gruppetimer.
Gruppetimene startet mer bredt, litt mer som et introduksjonskurs, hvor vi deltakere ble forklart teori og fikk en større forståelse for utfordringene mange av oss på det tidspunktet erfarte.
Jeg var ganske engstelig før første time, men her syntes jeg Pål gjør en veldig god jobb i å gjøre deltakerne trygge, ettersom hvordan kurset er satt opp og hvordan Pål "opererer".
Etterhvert delte vi oss, og fikk blitt med i mer spesifikke grupper. For meg og min gruppe gjaldt dette sosial angst. Det er i denne delen av behandlingen jeg opplevde størst framskritt. I kombinasjon av teori, modeller, eksponering og åpenhet, så jeg gradvis at angsten ga mer og mer slipp. Gruppebehandling for sosial angst virket svært effektivt. Det gir deg muligheten til å eksponere deg, lære av andre og også erfare at man ikke er alene om utfordringene sine. Du møter mennesker som ofte sliter med akkurat det samme som deg, noe som gir rom for en veldig god dynamikk blant deltakerne. Jeg opplevde at alle i gruppen lyttet til hverandre, ga hverandre gode råd og ønsket hverandre vel. Pål gjør også en veldig god jobb i å føre samtalene og kommer med gode faglige innspill det er grunn til å tro på.
Fra å ha hatt individuelle samtaler med psykologer tidligere, er jeg ikke i tvil om at det er gruppetimene gjennom Pål som har gitt meg størst gevinst mot sosial angst. Oppbygningen av hele kurset ble gjort på en måte som føltes overkommelig, og jeg er veldig glad for å ha tatt del i opplegget. Jeg har nå ikke lenger behov for noe behandling mot sosial angst. Anbefales!
Effektiv og god behandling
Lege: Pål Rochette SkrevetFikk nok av angsten og endte etterhvert hos Pål. Han går rett på sak og bruker tid på å utforske hva som kan ligge bak problemstillingene, fikk da tilbud om gruppebehandling og ADHD diagnose etterhvert. Var litt skeptisk i starten men synes jeg fikk veldig god effekt av å delta i angstgruppen, anbefaler å utforske det hvis man er klar for å utfordre seg selv.
Meget fornøyd med behandling av depresjonslidelse
Lege: Pål Rochette SkrevetPål er en erfaren og pragmatisk psykiater som ikke syr puter under armene på deg. Jeg tenkte fra første stund at Dr Rochette stilte akkurat de riktige spørsmålene og forsto veldig godt hva som var roten til plagene jeg hadde. Dermed var det ganske enkelt, medisinsk sett, å gå videre og jobbe med løsninger for å få et bedre liv. Og det synes jeg at jeg fikk relativt raskt; gjennom riktig medisinering, kognitiv terapi og løsningsorientert gruppebehandling for pasienter med depresjonsplager.
Gruppene er ikke som de fleste tror. Det er ikke en syte klubb eller noe sånn som man kan se på amerikanske serier. Det handler mer om å lære om hvordan hjernen og kroppen fungerer enn å tømme seg for alt man har på hjertet, selv om det er rom for å dele erfaringer også. Jeg fikk hjelp gjennom disse gruppetimene til å se tydeligere hvilke behov jeg hadde for å få et bedre liv. Hvor setter jeg grenser. Hvem vil jeg ha i livet mitt. Hvordan vil jeg ha det. Hvordan takle negativt tankekjør. Hva er negative automatiske tanker og hvordan kan jeg kjenne dem igjen og avvæpne dem.
Hvordan skal jeg leve mitt liv for å ha det best mulig.
Jeg lært masse av menneskene jeg har møtt i gruppa. Erfaringene som de har delt med meg har gitt meg gode verktøy til å håndtere utfordringer i mitt eget liv.
Har også inntrykk av at de andre jeg har møtt gjennom gruppejobbing er svært fornøyde med behandlingen.
Anbefales.
Effektiv og trygg
Lege: Pål Rochette SkrevetRett på sak og ikke noe"softtalk" rundt emnene jeg hadde problemer med. Superfornøyd, og annbefales.