Brynjar Saunes Bye
Dårlig informasjon, kronglete timebestilling og lite hyggelig legesekretær/sentralbord.
Første gang jeg var i kontakt med legesenteret, trengte jeg sykmelding og krysset av for det i timebestillingsskjemaet. Da ble jeg routet gjennom mange sider med alle mulige spørsmål om helse og restarbeidsevne, som jeg brukte kanskje 10 - 15 minutter på å svare på, for deretter å ende opp på en side som sa at man måtte ringe for å bestille time for sykmelding. Alt jeg hadde skrevet i skjemaet og krysset av på fremstod som helt bortkastet.
Første ledige time var da først 2-3 uker frem i tid (i strid med fastlegeforskriften som sier maks 5 virkedager), så jeg endte opp med å måtte gå til privat lege isteden.
Da jeg endelig skulle ha time hos Saunes Bye ved neste anledning, ble jeg avvist på en lite hyggelig måte over telefon rett før timen begynte. Jeg ringte fra bussen underveis for å varsle at jeg var blitt forsinket i kollektivtrafikken og spørre om det var greit at jeg kom litt senere. Da fikk jeg beskjed om at jeg ikke kunne få time likevel fordi jeg ikke var student. Da hadde jeg ventet i ukevis på time og hadde ikke hørt et ord om det tidligere. Det stod ingenting verken i fastlegelisten på helsenorge.no eller i timebestillingsskjemaet eller i timebekreftelsen at det var et krav, og hadde jeg ikke ringt fra bussen, ville jeg ikke ha fått beskjed før jeg stod der. Vedkommende jeg snakket med var ordknapp, avvisende og lite hyggelig på alle måter.
Nå må jeg starte på nytt med en annen lege etter ha kastet bort en måned på dette. Fikk bare autosvar fra legesenteret da jeg skrev til dem at jeg ikke var særlig fornøyd med opplevelsen. Det var ikke mulig å skrive direkte til Saunes Bye uten å bli fakturert for konsultasjon. Generelt en dårlig opplevelse fra ende til annen og mye bortkastet tid.
Han er en fagsterk empatisk lege som tar sin tid. God kommunikasjon. Han er faglig dyktig og en trøstende lytter.
Måtte på hurtigtime til Brynjar da min fastlege var fullbooket. Må si meg imponert! Trodde jeg har Norges beste fastlege, men Brynjar er jo enda flinkere.
Han er imøtekommende, jeg føler meg sett og forstått. Han tar meg og mine symptomer på alvor. Jeg måtte ta en sykemelding da jeg ikke klarer meg på jobb. Han forklarte hvordan sykemeldingen funket og hvilke rettigheter jeg har i framtiden.
Han er veldig flink til å forklare og gjøre seg forstått.
Jeg tok en blodprøve som jeg vet akkurat hva hensikten med er!
Syntes Brynjar er en fantastisk lege som virkelig lytter til det man sier og vil gjøre det han kan for å hjelpe. Jeg må dessverre bytte lege siden jeg har flyttet, men hadde jeg fortsatt bodd i Oslo hadde jeg fortsatt å tatt enkeltemner for å være en del av SiO og for å kunne ha han som lege for jeg er så fornøyd! Formidler også informasjon på en god og forståelig måte. Hender at det er litt forsinkelser, men jeg tror det kommer av at han vil gi nok tid til hver pasient og faktisk hjelpe hver og en.
Jeg har aldri hatt en mer sympatisk og imøtekommende lege noen gang. Han har tatt alle mine utfordringer på alvor og har alltid møtt meg med respekt og godt humør. Jeg kan varmt anbefale Brynjar til andre for får du han som lege er man jaggu heldig!