Morten Øwre
Denne legen er ikke min fastlege, men en annen lege på legesenteret jeg måtte gå til da min lege var opptatt.
Han hilste ikke på meg eller min 12 mnd. gamle datter.
Hun begynte å gråte da han undersøkte henne, men det virket ikke som han la merke til det. Har bare fortsatte å prate i mens han sa:" jeg hører ikke hva du sier, ungen din skriker..".
Han tok verken av henne bodyen for å lytte på hjerte/lunger, ikke sjekket hals, øre eller mandler(selv om hun hadde hatt feber i flere dager)
Nei, er rett og slett misfornøyd!
Utrolig meget flink og svært hjelpsom under en vær situasjon.
Han er faglig sterk, oppmerksom, imøtekommende, pliktoppfyllende.
Han er medmenneskelig.
Han kan være streng, men det er positivt. Han forventer at du gjør som han anbefaler, som også er positivt.
Jeg bor ikke i Oslo lenger, men kjører gladelig til Røde Kors for å beholde han som fastlege.
Han er ofte forsinket, men det er ikke noe problem. Det er bare et tegn på at han tar seg tid til pasientene sine.
Vi har en annen lege på legesenteret, men hun var bortreist en hel måned, noe som gjorde at vi måtte be om legevakttime hos en annen lege. Dette ble Øwre. Da vi kom inn hverken så eller hilste han på meg eller min åtte år gamle datter, noe som gjorde henne enda mer urolig enn hun allerede var. Fra fødselen av hadde hun en tilstand som hun to ganger har vært operert for, og som har gitt henne en del smerter. Hun forbinder derfor leger og annet helsepersonell med vonde ting.
Han satt derimot og stirret inn i dataskjermen mens han spurte oss om hva vi mente han kunne gjøre for oss. Deretter understreket han at han ikke kjente datteren mins historie, og at det egentlig var fastlegen som måtte ta imot henne. Dette på tross av at han visste hun var bortreist relativt lenge.
Så for å få hjelp hos ham måtte vi nærmest be på våre knær, og da vi gikk derifra følte jeg meg relativt ydmyket. Datteren min var nærmest helt stiv. Jeg vil være svært betenkt mht å gå til denne legen igjen. Å kunne kommunisere med sine pasienter er faktisk like viktig som det faglige.
Første gang jeg møtte Øwre var da jeg ble akutt lagt inn på sykehus. Da jeg ble utskrevet fikk jeg en kontrolltime jeg aldri fulgte opp. Så to år senere sitter jeg foran en lege på legevakten. Mens han vennlig undersøker meg, sier han "vet du hvor bekymret jeg ble for deg da du ikke kom på kontrolltimen din". Først skjønte jeg ikke hva han mente, men da han forklarte hva det gjaldt ble det klart som dagen. Tenk å huske meg så lenge etterpå!
Jeg fikk vite at han jobbet som fastlege og har vært hans pasient siden. I de over ti årene han har vært min lege har han vært min klippe. Han lytter alltid, dømmer aldri, følger opp og gir oppmuntrende ord underveis. Jeg hadde ikke byttet for alt i verden.