Jeg har gjennomgått flere operasjoner hos Rosenberg som del av samme inngrep. Opprinnelig skulle jeg ta en full bukplastikk med sying av magemusklene og noe fettsuging. Etter første operasjon opplevde jeg imidlertid at det var tatt for lite på flankene. Jeg fikk derfor tilbud om en ny operasjon for å korrigere dette, til en noe redusert pris. Likevel mener jeg at dette burde vært ivaretatt allerede i første inngrep, og at en klage burde ført til kostnadsfri korreksjon.
Da jeg gjennomførte flankeoperasjonen, opplevde jeg fortsatt at resultatet var utilfredsstillende. Fettsugingen var kun utført på forsiden av flankene. Under en etterkontroll ble vi enige om at jeg skulle få en siste operasjon, der det også skulle korrigeres et kronisk serom på magen. I den forbindelse skulle jeg også få fettsuging av flankene bak.
Senere tok jeg kontakt med helsesekretæren angående denne operasjonen og fikk da oppgitt en høy pris. Jeg gjorde det klart at dette ikke samsvarte med det vi hadde avtalt, og Rosenberg ble satt på kopi. I denne utvekslingen la Rosenberg seg flat og bekreftet at vi faktisk var enige om at denne operasjonen skulle utføres uten ekstra kostnad (medisin/narkose måtte jeg betale for). Jeg gjennomførte den siste operasjonen, hvor både arrkorreksjonen og flankene ble bedre, og jeg ble endelig (relativt/ganske) fornøyd med resultatet.
Til tross for et fint sluttresultat, sitter jeg igjen med en følelse av å ha blitt lurt til stadig nye operasjoner og ekstra kostnader. Summen for den første operasjonen var svært høy, og det er problematisk at jeg måtte betale enda mer for ytterligere inngrep som i stor grad kunne vært unngått dersom første operasjon var utført grundigere. Rosenberg har uttalt at det noen ganger kreves flere operasjoner for å oppnå ønsket resultat, men jeg mener at dette i mitt tilfelle kunne vært gjort riktig fra starten av - eller i det minste uten at jeg måtte betale for gjentatte korrigeringer.
Jeg reagerer også på at personalet ved første kontroll ba meg legge inn en god vurdering av Rosenberg på Legelisten, med begrunnelsen at han hadde fått dårlige anmeldelser som trakk snittet ned. Dette opplevde jeg som svært uprofesjonelt, spesielt siden sluttresultatet ennå ikke var klart, og det ga meg en følelse av å bli manipulert.
Dette har dessverre svekket min tillit til kirurgen (og behandligsstedet), og jeg er skuffet over at prosessen måtte bli slik. På bakgrunn av hele forløpet vurderer jeg derfor totalopplevelsen som «midt på treet» - ikke på grunn av relativt godt sluttresultatet, men på grunn av veien dit.