Rune Wiggo Hviding

Rune Wiggo Hviding er nevrolog i Oslo

Siste vurderinger av Rune Wiggo Hviding

Kunnskapsrik og empatisk

Klinikk: Volvat Oslo - Majorstuen Skrevet

Jeg har hatt migrene siden barndommen som hadde utviklet seg til kronisk migrene. Jeg bestilte time hos Hviding, etter å ha vært hos offentlig nevrolog, som hadde lite kunnskap om migrene (jeg fikk beskjed om å slutte å stresse/tenke på smertene og antydning om at det var psykisk).
De fleste nevrologer vet ikke at migrene som er kronisk endrer karakter og de feildiagnoserer ofte som spenningshodepine. Men Hviding er interessert i hodepinesykdom og har god kunnskap.
På det tidspunktet jeg kom til Hviding hadde jeg daglige migreneanfall og svært lav funksjon. Han møtte meg med empati for at dette er tøft å leve med, samt anerkjennelse for den innsatsen jeg selv gjorde for å bedre situasjonen min. Han har god kunnskap om ulike behandlingsalternativer og forklarte godt hvilke muligheter jeg hadde. Allerede første time fikk jeg mulighet til å prøve medisiner som er laget spesifikt for behandling av migrene og jeg gikk derfra med nytt håp om at det kunne bli bedre.
Jeg har ikke blitt kurert, men med utprøving av medisiner har jeg funnet en kombinasjon som gir meg smertefrie dager og bedre livskvalitet, slik at jeg kan fungere nok til å være delvis i jobb. Takk for hjelpen!

Kunnskapsrik, behagelig og full konsentrasjon.

Klinikk: Volvat Oslo - Majorstuen Skrevet

Jeg var for første gang hos en nevrolog. Det ble opplysende , lærerikt om hjernens funksjoner - svært interessant og hjelpsomt fordi jeg forstod at hjernen også har mulighet til å "helbrede" seg selv. Da kan jeg slappe litt av.
Jeg ble møtt med respekt og opplevde at vi var likeverdig selv om det var strenge skiller i pasient - lege forholdet. Det var betryggende fordi særlig fordi jeg før hadde opplevde et "intimiserende" forhold med en høyt utdannet fagperson. Det må aldri forekomme. Jeg var ute etter å forstå og få kunnskap så denne nevrologen passet nok godt for meg.
Han var for med en særs god lytter med dertil faglige gode spørsmål jeg mer kjente dybden av på hjemturen.

Takk for virkelig god hjelp også med henvisning videre.

Spesiell spesialist

Klinikk: Volvat Oslo - Majorstuen Skrevet

Han bruker mange ulike Herskerteknikker og har Dårlig kommunikasjon.

Flink i fag, men er ikke flink med mennesker

Lite interessert

Klinikk: Sandvika Nevrosenter AS Skrevet

Opplevde legen som lite interessert i min situasjon. Dessverre også lite interessert i å veilede meg videre til andre leger eller nevrologer.

Totalt bortkastet møte

Klinikk: Sandvika Nevrosenter AS Skrevet

Med en tidligere operasjon og symptomer på en ny lidelse ble jeg stemplet som en pasient "med svært komplisert og omfattende sykdomshistorie". Har man mer enn 2 symptomer og en lidelse som ikke er av de aller vanligste, er ikke dette legen å gå til. Kommunikasjon på absolutt lavmål og bruk av hersketeknikker gjorde dette legebesøket til en alvorlig tilleggsbelastning i tillegg til en skremmende og mindre kjent lidelse.