Nora Friis
Første møte med Nora var veldig positivt. Hun var smilende og hyggelig. Desverre gikk det bare ned etter dette. Jeg opplevde at hun alltid hadde veldig dårlig tid og prøvde å finne en kjapp løsning for å sende meg ut så fort som mulig. Jeg følte også at hun ikke lyttet til problemene mine og bagatelliserte det jeg fortalte. Gikk til en ny lege, og de problemene hun hadde ment ikke var noe viktig ble endelig tatt på alvor. Hun er smilende og blid, men virker ikke interessert i pasientene sine.
Fikk Nora som fastlege automatisk etter tidligere fastlege sluttet. Nora er helt fantastisk fordi hun ser hele mennesket når du kommer til henne. Hun forholder seg til komplekse problematikker og har i tillegg et viktig psykologisk perspektiv på helse. Opplever at hun lytter til meg og tar seg god tid. Derfor er hun som regel litt sen, men det er helt klart verdt det for meg. Alternativet er jo en lege som skal ha deg ut døra etter 5 min. Alt i alt bare veldig trivelig og sympatisk. Gruer meg til å miste henne som fastlege når jeg slutter som student.
Jeg booket haste time hos henne pga akutt symtom. Pga forsinkelse kontaktet jeg SiO helse, men det var ingen mulighet til å nå kontoret før timen. (SiO helse har bare et nummer for alle kontorer, og de svarer ikke med en gang). Ved sen ankomst ønsket jeg å få hjelp likevel, men hun nektet å ta meg inn. Hun kunne gi meg resept for symptomer i det minste, men det gjorde hun ikke. Måtte betale for timen som jeg ble nektet til slutt. Hun er usympatisk.
ved første møte virket det som at hun hadde de egenskapene man gjerne ønsker seg hos en fastlege, slik som at man lytter til pasienten og viser forståelse. ved andre time hos Nora ble derimot denne illusjonen totalt knust, og jeg opplevde hun som lite medmenneskelig og lite hjelpsom.
Nora har alla bra egenskaper man kan önska sig hos en lege. Lyttende, snäll, engagerad og effektiv. En fantastisk fin människa som man känner sig 100% trygg med.