Esther Kraus
Stresset og på etterskudd. Noen ganger er hun blid men ofte er hun litt hissig og har humørsvingninger. Det er trist å være syk å bli møtt med kjeft og beskyldninger. Jeg føler hun ser ned på meg fordi jeg er kronisk syk. Andre har kommentert at hun er feil lege hvis man har noe kronisk, og det tenker jeg også. vanskelig å få time og lang ventetid. Jeg venter på å få ny fastlege.
Jeg har aldri møtt noen i offentlig sektor som har så mye overskudd til å bry seg om meg og mine problemer. Som regel møter jeg alltid en grad av "du har det jo ikke så ille, du må nok hjelpe deg selv", men Esther hadde fra første øyeblikk innstillingen "Vi prøver dette, og om vi får avslag prøver vi igjen!" Jeg vegrer meg mye for å bry andre med mine plager, men Esther får meg til å føle at jeg fortjener hjelp, også hjelper hun meg jammen også.
Selv om jeg kun har positive ting å si om hun som person og lege, så spiller det liten rolle når jeg aldri får time. Har prøvd å få time hos hun gjentatte ganger i over et år, men de har alltid blitt avvist. Den eneste kontakten jeg har hatt med hun har vært en henvisning gjennom internett.
Når man først får time er hun veldig hyggelig og profesjonell, men pga. mangel på timer har jeg måtte ty til privatleger, så hun blir nå byttet ut med en annen fastlege.
Esther er trygg og kunnskapsrik i jobben sin, men ringer og henviser til andre dersom hun trenger ekstra råd. Hun hører på pasienter, og tar seg tid til å høre på deg.
Hun er også veldig villig til å hjelpe, og har gitt meg flere henvisninger i søken på hjelp mot hodepineproblematikk. I tillegg er hun en hyggelig og sympatisk dame som strekker seg langt for pasientene, og jeg har følt meg godt ivaretatt de siste årene.
Det eneste problemet er at det kan være noe lang venteliste, men dette er primært fordi hun er SiB-lege. Anbefaler å sende meldinger via helsenorge, der er Esther rask til å svare. Resepsjonen er derimot lite hjelpsom og svært frekk, så bedre å snakke direkte med legen.
Esther er empatisk, varm og kunnskapsfull. Hun tar seg tid til å lytte og man føler seg ivaretatt. Hvis man ber om fornyelse av resepter over nettet, svarer hun i løpet av dagen. Kunne ikke bedt om en bedre fastlege.