Stephan Somma

Autorisasjon (2016)

Venteliste

2 personer

Sist ledig plass

Se når legen sist åpnet sin liste for nye pasienter utenom ventelisten

Stephan Somma er en av 201 fastleger i Trondheim

Siste vurderinger av Stephan Somma

Uforsiktig

Jeg besøkte legen Stephan Somma flere ganger for ulike problemer, og han tilbød seg aldri å hjelpe meg, eller han brydde seg aldri. I stedet spurte han: "Så hva vil du/hva skal jeg gjøre?" Som om jeg var den studerte profesjonelle. Jeg prøvde å tydelig kommunisere mine problemer og frykt, uten noe profesjonelt svar. Han spurte aldri sykehistorien min eller gjorde blodprøver når han skrev ut prevensjon. Jeg ville ha en sjekk av cystene i eggstokkene mine, fordi jeg allerede er etter en operasjon og har vært jevnlig kontrollert før, og han sa at cyster er helt normale og at vi ikke tar kontroller.

Disrespectful

Stephan comes across lazy when asking for help with complex problems.

He also is not very respectful towards queer people. He uses outdated language to describe transgender people. (transgender is the correct term, just to be clear)

I'm sure he's knowledgeable, but his attitude made me very uncomfortable.

Lyttende

Fikk han som fastlege for et års tid siden, og har bare gode erfaringer. Opplever han som lyttende, og at tar meg på alvor og følger opp. Har ingenting negativt å si om han som fastlege. Han er også fastlegen til mine barn, og han har vært kjempeflink til å ta seg tid til å snakke med barna og gjøre opplevelsen så fin som mulig. Hender seg det er litt forsinkelser, men det vitner vel mest om at han tar seg tid til pasientene sine, og gjør jobben skikkelig.

Resten av personalet på legekontoret er forøvrig også imøtekommende og trivelige.

Anbefales ikke

Jeg har lest de fleste anmeldelsene her inne, og kan bare gjenta « Jeg opplever fastlegen som respektløs»

Jeg vil legge til:
Jeg har aldri på mine snart 30 år som sykepleier blitt møtt med større nedlatende forakt verken som pasient hos andre leger eller profesjonelt i mitt yrke. Tvert i mot har jeg hatt et svært godt samarbeide med leger i mitt arbeide og fastleger jeg har hatt før ham. Mitt inntrykk er at du virker å være svært umoden, og tillater deg å fordømme et menneske du ikke kjenner eller vet det minste om, nettopp fordi du ikke VIL lytte. Jeg prøvde å si det til deg at jeg ikke fikk sagt mitt i mine timer med deg, men det ble ikke mottatt med noen form for erkjennelser. Du er humørsyk og har liten kompetanse til å møte mennesker i krise som gjerne gjør så godt vi kan. Det er jo det vi er eksperter på, helt til det ikke går lenger! Du trapper på folk som ligger nede, og for det må du nok påregne negativ omtale her. Jeg har heldigvis fått en ny lege som jeg har fått en bedre dialog med, og som jeg tenker har en helt annen tilnærmingsmåte til å møte mennesker i krise. Jeg har aldri kjent på et behov for å skrive om en lege før her, men jeg konkluderer med at feilen med dialogen ikke ligger bare hos meg, slik flere tar til orde for her inne. Derfor er det på sin plass. Man kommer jo ikke til orde, og blir avbrudt hele tiden. Du feier over folk i din legegjerning. Som helsepersonell har jeg stor forståelse for at leger har behov for tid for å lære, men du har nå jobbet noen år som lege, og vi trenger alle en korreksjon. Du er i en maktposisjon overfor oss pasienter, og i mitt tilfelle har jeg like gjerne kunne ligget 6 fot under i den verste perioden i mitt liv. Å ta i mot kritikk når den er konstruktiv er intet problem, det kommer i fra et godt hjerte. Jeg er usikker på om du vil ta til deg kritikken, men du er en ellers kunnskapsrik lege, så bruk hodet OG hjertet i din legegjerning. Ingen av pasientene dine er ute etter å behandle deg med stor urett, slik jeg har opplevd i mitt arbeidsliv. Hvis du er overarbeidet så har du min forståelse, men ta ansvar for det. Ta deg en timeout og ei sjelegransking. Som pasient måtte jeg vente i nesten et år før jeg fikk ny lege. Så det er ikke bare for oss pasienter å komme oss unna leger som ikke akurat gjør oss friskere.

Skuffende.

Stephan Somma var min fastlege ved et par besøk, det ene besøket mer urovekkende enn det forrige. Jeg opplevde han som overlegen, nedlatende, belærende og bedrevitende. Jeg opplevde også at legen hadde problemer med stresshåndtering knyttet til tidsbruk, og at humøret hans svingte avhengig av nettopp det.

Jeg vil understreke at min opplevelse med legen spesielt var dårlig på psykisk helse. Tydeligvis kunne alle mine psykiske helseplager kureres ved å bruke en nettside! For en flaks.

Dessuten kunne han meddele at alle har dårlige dager (dette er store nyheter for de fleste, vil jeg anta). Kort oppsummert er jeg enda ikke kurert… til tross for at jeg besøkte kognitiv.no.

Jeg håper med erfaring i sitt yrke at han lærer ydmykhet og viktigheten av å møte pasienten sine på en mer positiv måte.