Jakob Petter Bjertnæs

Autorisasjon (2002)

Venteliste

25 personer

Sist ledig plass

Se når legen sist åpnet sin liste for nye pasienter utenom ventelisten

Gløshaugen legesenter AS Telefonnummer400 01 223400 01 2 ...
Richard Birkelands veg 5 7034 Trondheim
Jakob Petter Bjertnæs er en av 201 fastleger i Trondheim

Siste vurderinger av Jakob Petter Bjertnæs

Veldig stresset og stressende lege

Har hatt Jakob Bjertnæs som lege i tre år nå, da kravet mitt for legevalg var en lege på Gløshaugen legesenter, og han var den eneste der med ledig plass da jeg flyttet opp for tre år siden. Har nå endelig fått byttet over til en kvinnelig lege på samme senter, og kommer nok ikke til å savne Jakob nevneverdig. Han har stort sett hjulpet til med det jeg har lurt på, men han har veldig mange pasienter (flest i hele Trondheim), og virker veldig stresset hver gang jeg er der. Føler at jeg blir jaget ut etter 2-3 minutter, og blir selv stresset av å være der.

Å spørre om to forskjellige ting i løpet av en time er heller ikke noe som er særlig populært, selv om det andre spørsmålet er noe som tar kort tid (som f.eks. å skrive ut en resept). I tillegg gjorde hans unge alder at jeg f.eks. aldri turte å be om en gynekologisk undersøkelse, eller spørre om veldig personlige ting. I tillegg har han en tendens til å gi litt "enkle" løsninger på problemer. Ønsket for tre år siden henvisning til fysioterapi pga veldig vonde skuldre, men fikk i stedet beskjed om å dra og svømme (noe jeg ikke har hatt tid eller råd til, så det rådet ble aldri fulgt).

Anbefales om du vil ha en lege som gjør det du ber han om, og ikke stort mer, men om du vil ha en lege som tar seg god tid til deg bør du velge en annen. Pluss for at det går raskt å få time, særlig om man er syk og trenger behandling raskt, men det gjelder nok de fleste legene på legesenteret.

Helt på det jevne

Kom til doktor Bjertnæs med det som for meg var en litt pinlig affære. Han tok meg imidlertid godt imot, og jeg følte meg ikke dømt eller sett ned på av den grunn. Han startet behandling umiddelbart, og jeg fikk god oppfølging. Han ga også inntrykk av å huske meg mellom hver behandling. Litt trekk for å besvare mobiltelefonen (som forøvrig ikke var på lydløs og lå i lommen hans) mens han behandlet meg.

Å være effektiv er et tveegget sverd

Bjertnæs er en flink lege som har det travelt. Hvis du er flink til å kommunisere din situasjon og dine behov vil han sikkert være en helt super fastlege for deg, han er hyggelig og han bryr seg. Jeg er vanligvis ikke strukturert i hvordan jeg legger frem min situasjon og som resultat ble mine konsultasjoner åpenbart ganske stressende for oss begge, men det hjalp en del å ha med huskeliste på legebesøk.

Bra men noe hurtig på konklusjoner

Gav et ekstremt dårlig førsteintrykk av å være opptatt med å planlegge helgen samtidig som timen med meg, men har kommet seg iløpte av årene. Sist jeg sjekket er dette en av de fastlegene med flest på sin liste noe jeg føler merkes ved at legen ikke virker å ha din fulle oppmerksomhet.

Svarer ofte med at ting er usannsynlig og man føler han har gjort seg opp en mening før han evt undersøker deg fysisk selv, noe som gjør at man ikke får tillit til at man hverken blir trodd eller undersøkt med mer enn et kjapt øyekast.

Pga siste års forbedringer og at andre bedre plasserte legekontor er fulle så har jeg beholdt denne legen.

Kort og presis, men har dårlig tid

Jeg trivdes ikke hos denne fastlegen, men det skyldes kanskje dårlig personkjemi. Opplevde at han behandlet meg som en oppgave han må bli ferdig med, så han kan starte med neste. Alle legene ved Gløshaugen legesenter har mange pasienter, og jeg skjønner at de må være effektive for å få gjort unna dagens jobb, men jeg er veldig glad for at jeg endelig har byttet fastlege etter å ha tenkt på det lenge.

Et eksempel på en situasjon som var stressende for meg var da jeg skulle ha første svangerskapskontroll som førstegangsgravid, og det hele var over på et kvarter uten at jeg følte at jeg hadde blitt noe klokere. Dette er en samtale som legen skal sette av god tid til fordi man skal gå igjennom spørsmål om helsetilstand, arvelige sykdommer og levevaner, samt at legen skal forklare hvilke prøver som skal tas, og hvordan man legger opp løpet framover. Jeg fikk spørsmål av typen "Du har ingen alvorlige sykdommer, sant?", før han raskt krysset av for "nei" på flere felt på helsekortet. Det ble for så vidt riktig utfylt, og jeg fikk den informasjonen jeg trengte i et hefte jeg fikk med meg hjem, men jeg følte ikke akkurat at han hadde tid til å svare på eventuelle spørsmål jeg skulle ha.

Siste legetime jeg hadde hos ham var kontroll etter fødsel, der man blant annet skal diskutere prevensjon under amming. Han spurte om jeg hadde tenkt noe på det. Jeg svarte at jeg ikke hadde tenkt så mye på det utover det at jeg ikke ville ha spiral, og da bestemte han like greit at det beste alternativet for meg var å ta minipillen Cerazette, uten å gå igjennom hvilke alternativer som finnes. Jeg tok imot resepten, men valgte til slutt å ikke bruke den.

Jeg er sikker på at han er en flink lege som kan fagfeltet sitt, men det virker som han mener at å snakke med pasienter er bortkastet tid.