Marthe Kristin Kongshaug

Allmennmedisin

Autorisasjon (1992)

Marthe Kristin Kongshaug er en av 604 fastleger i Oslo

Siste vurderinger av Marthe Kristin Kongshaug

La på under telefonsamtale, lite imøtekommende og noe frekk

Fastlegen min var borte fra kontoret, og la igjen talemelding at annen lege må kontaktes. Ringte dermed til Kongshaug, pratet med henne 1 gang før, hun var helt grei. Forklarer kort til henne at jeg har behov for sykemelding, grunnet symptom ditt og datt. For det første, er hun meget frekk over telefon. Sier ikke hei, svarer bare at «hva feiler deg», «kan ikke hjelpe deg» og hun mumler herregud eller lignende. Svarer enkelt tilbake at fastlegen har en talebeskjed, kontakt annen lege ved behov, det er dette jeg nå gjør. Hun ber meg om å sende melding til fastlegen, jeg svarer at det ikke er er nummer å sende melding til på nettsiden deres og jeg har ikke nummeret. Spør om det er er nummer jeg kan få, for da som «kan ikke hjelpe deg». Forsøker å si at årsak til at jeg behøver sykemelding nå, er ved at jeg selv jobber i helse og dokumentasjon må på plass slik at det blir dekt opp bemanning, og at jeg kan ringe opp ved et senere tidspunkt i dag dersom det passer bedre. Mens jeg sier dette, legger hun bare på.
Vi har alle travle dager, garantert fastleger. Man kan være kort og presis, men det er ikke vits å være frekk og nedlatende. Og, denne telefonsamtalen varte kun i 40 sekunder. Litt vennlighet er rett og slett ikke vanskelig.

Trygg og kunnskapsrik.

Har gått til henne mest som pårørende til samboer med demens. Hun har alltid gitt meg gode ord som leder til håp. Henviser til riktige instanser effektivt og jeg har fått rett hjelp til rett tid.

Veldig lite hyggelig

Jeg har vært hos Marte Kongshaug et par ganger og det har ikke vært en god opplevelse.
Hun er ufin og rett og slett frekk.
Jeg opplever ikke å bli lytta til, ei heller at hun irriterer seg over alt jeg har å si.

Ikke noe hyggelig

En fastlege jeg aldri kommer gå tillbake til!
Når du kommer og er på gråten fordi du mår så dårligt etter lang tid med utmattelse etter covid. Og det legen vill at du gjør er å hoppe opp ned for å sjekke pulsen din og spørr om du ikke skal tenke på å bli gravid snart pga alder. Det var så mye som var feil med den legetimen at jeg gikk rett ut og byttet.

Jeg var utbrent, men legen enda mer utbrent?

Var hos Kongshaug da jeg var svært sliten pga. overarbeid på jobben og samtidig IVF-behandlimg.

Men Kongshaug virket fjern, uinteressert og uten tiltak. Jeg fikk nesten vondt av henne fordi hun fremsto som mer utbrent enn meg!
(Byttet til fastlege Signe Øhren Karlsen. Det var virkelig en natt og dag opplevelse! Hun forsto, hun var interessert og hun foreslo nyttige tiltak og behandling. Ikke noe "dulling", men en profesjonell hjelper. Sånn det skal være.)