Om vurderingeneSiste vurderinger av behandlere ved SiO Helse
Dårlig til å lytte, haster legetimen
Lege: Kathleen Susan Henriksen SkrevetIkke fornøyd med denne legen. Alle gangene jeg har vært hos henne har hun hastet timen og flere ganger påpekt at vi har dårlig tid. Hun lytter ikke til hva pasienten sier, virker uinteressert og lite empatisk. Jeg bestilte time for henvisning til psykolog for en utredning og hun skulle stille meg spørsmål om jeg er eller har vært deprimert, før hun fullfører spørsmålet sier hun "nei, du er jo ikke deprimert", og skrev dette ned i henvisningen. I tillegg spurte hun om jeg hadde vært eller er suicidal eller hatt/har suicidale tanker, hvor jeg svarer at jeg har hatt det tidligere men ikke nå lenger, hun sa ingenting på dette og skrev i henvisningen at "pasienten har ikke suicidale tanker og har ikke hatt det på noe tidspunkt". Hun virker hyggelig og effektiv første timen, men dette er ikke en lege med empati og varme. Ved en annen anledning hvor jeg ønsket ny type prevensjon var hun svært kritisk til spiral generelt sett og tok ikke til seg mine ønsker og behov.
Kjempe fornøyd!
Lege: Hanna Pederstad SkrevetHun er effektiv, profesjonell og man blir tatt på alvor. Noe vanskelig å få time, men sånn er det hos alle leger.
Savner ham
Lege: Brynjar Saunes Bye SkrevetHadde det ikke vært for at jeg flyttet, hadde jeg beholdt ham som fastlege. Han tar seg alltid god tid til pasientene sine og tar dem på alvor. Om han er uenig med deg, er han ikke redd for å si ifra, og han sier ifra på en slik måte at man skjønner at det er med de beste intensjonene. Gjennom de årene jeg har hatt ham som lege, har han motivert meg til å ta imot psykologisk behandling. Eneste ulempen er at helsesekretærene kan være direkte frekk og ubehagelig å ringe til, som gjorde at jeg pleide å grue meg. Men det fikk jeg bare tåle med en så god og støttende lege. Nå kan man jo bestille time over nett.
Imøtekommende, dyktig, og ønsker å lære
Lege: Kristina Sigrid Spro SkrevetJeg hadde 11-12 leger i løpet av livet før jeg endte hos Kristina. Beste legen jeg har hatt siden jeg var 8-9. Er i midten av 20-årene.
Kristina lytter, tar deg på alvor og lar deg åpne timen med det du måtte ha på hjertet, stiller ofte oppfølgingsspørsmål, også om ting som mange tidligere leger ikke har brydd seg om (livssituasjon, økonomi, stressnivå på studiet, psykisk helse og mosjon) og hvordan dette helhetsbildet påvirker den fysiske helsen.
Kristina er ikke redd for å spørre når det er noe hun ikke vet om deg som menneske eller dine tidligere erfaringer og gjør det på en fin måte.
Jeg har flere kroniske diagnoser, og hadde slitt psykisk lenge før jeg kom til Kristina. Forrige SiO fastlege henviste meg til psykolog men da jeg fikk avslag/da vi ikke fikk svar fulgte hun ikke opp. Jeg nevnte hva jeg trengte da jeg kom til Kristina og tok med papirer fra SiO psykisk helse og helsestasjon og hun henviste meg og jeg fikk plass hos psykolog 3 uker senere. Hvis du ikke blir ferdige med noe, eller du tar opp en kompleks sak midt i timen, sier hun at vi tar en dobbelttime så fort jeg har tid - og booker den mens du er på kontoret.
Kristina hadde hyggelige og pålitelige vikarer da hun var i permisjon, så jeg følte meg godt ivaretatt. Jeg byttet bare fordi jeg ikke lenger er student.
Er du funksjonshemmet, kronisk syk, psykisk syk eller sårbar på annen måte, kan du stole på Kristina. Det er kun to ting du bør være obs på.
1. Hun er mer oppdatert enn de fleste leger jeg har møtt når det kommer til overvekt/undervekt/BMI, og forstår at mye av grunnen til overvekt er genetisk eller på grunn av hormoner eller medisiner. Men hun snakker likevel en del om kosthold og mosjon for å gå ned i vekt hvis du først tar det opp. Hun er 100x bedre på dette enn forrige legen jeg hadde på SiO og alle vikarene jeg har vært borti bortsett fra én.
2. Ventetiden på time er like horribel for Kristina som for alle andre leger på SiO, så hvis du bytter - book deg en time med en gang litt fram i tid.
Effektiv, men uproff på informasjon om skabb
Lege: Brynjar Saunes Bye SkrevetHan er flink og effektiv på det meste, men da jeg ble diagnostisert med skabb ble jeg fortalt om at jeg kunne ha skabb resten av livet hvis behandlingen jeg fikk ikke fungerte, noe som ikke stemmer. Etter flere måneder med intens kløe og lite søvn gikk det endelig med ivermectin. I og med at det finnes flere alternativer synes jeg det var dårlig gjort å få slik feilinformasjon når jeg evt kunne fått spesialistbehandling.
Jeg regner med at intensjonen var å motivere meg til å utføre hygienetiltakene knyttet til skabb, men dette burde ha blitt formidlet på en annen måte som verken var skremmende eller usann.