Om vurderingeneSiste vurderinger av behandlere ved Marienlyst Legesenter
Forståelsesfull og sympatisk
Lege: Mikkel Mundal SkrevetMikkel er en svært hyggelig og sympatisk lege. Opplever alltid å bli tatt på alvor uansett hva det er, og får gode råd for fremtiden.
Reservert og blind for sine pasienter(min definitivt dårligste legeopplevelse)
Lege: Liv Ariane Augestad SkrevetJeg vet egentlig ikke helt hvorfor personen har valgt en jobb med mennesker, hun kunne fortsatt å forske med den PHD'en sin, det hadde sikker vært mer nyttig...
Jeg kontaktet henne en gang ang psykisk belastende arbeidssituasjon. Jeg var åpen og prøvde å forklare at jeg ikke er veldig fan av å kontakte legen og be om hjelp, men at jeg kunne trengt noe hjelp nå. Hun henviste meg til psyklog. Jeg på min side var egentlig klar for å ta kontakten, men grunnet at jeg var opptatt med mye så lot jeg det være og situasjonen med jobben roet seg den gangen.
2 år senere kontaktet jeg henne og sa at denne gangen var jobbsituasjonen uutholdelig og fikk meldt meg opp på hastetime.
Jeg la frem hele saken veldig detaljert så hun ville forstå alvoret og belastningen tydelig, og sa jeg trengte pause og trengte å komme meg. Til dette fikk jeg i svar at jeg kunne få 1 uke sykemelding.
Jeg sa at 1 uke er ingenting gitt de fremlagte omstendighetene. Da sa hun "dette skal ikke staten betale for". Videre sa jeg "men hva om det klikker for meg helt?".
Da sa hun "Er det meg du skal klikke på?". Jeg ble helt paff. Overasket over at legen, som jeg kommer for å be om hjelp, personen som er siste utvei og skal hjelpe deg med vanskelige helsesituasjoner, sitter der og først sier "dette skal ikke staten betale for", for deretter å bli støtt av at jeg er fortvilet og bekymret for hvordan ting kan utarte seg, og prøver å få noe kritisk hjelp i en vanskelig situasjon, etter altså 2 år uten legekontakt. Jeg så på henne og bare rista på hue.
Da slengte hun opp kontordøra og forsøke å kaste meg ut forran sånn ca 6 pasienter. Og ropte: "gå ut, kom deg ut!". Jeg bare satt der og sa "du skal hjelpe meg". Deretter tok hun med overlegen og så skrev de ut litt lenger sykemelding.
Videre måtte jeg stå på egne bein, og hun ville ikke ha meg inn på ny time igjen en gang. Hun mente hun var redd for meg nå. Det eneste hun kunne tilby var å prøve å få overlegen til å ta dette, men hun måtte se i kalenderen hans.
Jeg kan her også fortelle at legekontoret er overbelastet, resepsjonistene er meh og noen ganger gir de feil info. Vanlig legitime ventet er fort 3-6 uker.
Utrolig ubehagelig opplevelse. Tydelig at hun tenker mer på penger enn helsa til folk. Og redd var hun ikke når hun ropte "kom deg ut" forran masse andre, og uten noen grunn.
Jeg hadde det verre etter legebesøket enn før.
Grundig og empatisk
Lege: Kristin Nordey Bjerke SkrevetDr.Bjerke er unik og tar familien min og meg på alvor og har gitt oss ypperlig helsehjelp, når det har vært familie/helseutfordringer! Vi har hatt henne som lege i ca.15 år og bytter henne aldri ut, om så vi flytter til Karasjok! Hun ser, hører og gir gode råd og hun virker oppriktig interessert i at jeg skal ha et best mulig liv. Hun gir helseråd som gjør at vi stort sett holder oss friske. Hun er medmenneskelig og en god motivator. Oppfølgingen er optimal, og hun gir raskt beskjed ved funn av avvikende parameter. Samla sett blir vi friskere og livet lettere og lengre, når man har en livlege som henne! E/flerbarnsmor
Forsinket, men innenfor tiden, blir sendt hjem igjen da jeg kom inn døren
Lege: Kristin Nordey Bjerke SkrevetJeg hadde legetime 08:30-09:00. Det var massivt med kø i Smestadkrysset på vei til legekontoret, så jeg måtte ringe og si at jeg var forsinket. Legekontoret sa det gikk fint og at jeg fremdeles kunne komme, men at jeg måtte regne med at timen ble kortet ned. Det gikk fint for meg, jeg skulle bare en rask tur innom for å hente ut en resept. Når jeg kom frem var det fremdeles 12 minutter igjen av timen, men da fikk jeg beskjed i skranken at de hadde oppført meg som ikke møtt og ba meg om å dra hjem igjen. Dette må jeg si jeg ikke synes holder helt mål, de kunne i det minste ringt meg opp igjen og sagt at jeg ikke kunne komme. Vet ikke hvordan hun er som lege, men det hjelper jo ikke så veldig når man ikke får komme inn døren til legekontoret engang.
Hyggelig og omtenksom, men svært dårlig på oppfølging
Lege: Mikkel Mundal SkrevetJeg har hatt Mikkel Mundal som fastlege hele livet, og det er både positive og utfordrende sider ved ham som lege. På den ene siden er han en varm og omtenksom lege, noe som gjør at man føler seg godt ivaretatt når man først er inne til konsultasjon. Dessverre er oppfølgingen elendig – ved flere anledninger har han glemt å sende henvisninger eller resepter som avtalt. Har ved flere anledninger måttet ty til private ordninger for å få tilstrekkelig hjelp.
Du kan bare glemme å få kontakt med ham på telefon eller via Helsenorge; her må man sette opp time for så mye som å minne han på hva som ble avtalt sist time. Resepsjonistene er dessuten svært lite behjelpelige, og venterommet på Marienlyst legesenter er en historie for seg selv..