Marienlyst Legesenter

Slemdalsveien 1 0369 Oslo

Siste vurderinger av behandlere ved Marienlyst Legesenter

Mest fokus på å få pasienter ut døra

Lege: Liv Ariane Augestad Skrevet

Liv Ariane virket veldig hyggelig første gang jeg besøkte Marienlyst legesenter etter å ha byttet til henne som fastlege. Jeg hadde et godt inntrykk av både henne som lege og legesenteret som helhet. De siste gangene jeg har vært der har dessverre vært dårlig.

Resepsjonistene på legesenteret virker mindre blide og ganske krasse. Dette både ved personlig oppmøte og på telefon. Når man møter mennesker som åpenbart er i krise slik jeg var under mitt siste besøk, skulle jeg ønske det var mer fokus på pasientomsorg.

Jeg opplever at det er vanskelig å få time hos Liv Ariane, og ved minst en anledning har jeg blitt satt på time hos vikar til tross for at jeg bestilte time hos Liv Ariane som er min fastlege. Denne vikaren var en mann, og jeg som muslimsk kvinne opplevde dette som vanskelig. Grunnen til hvorfor jeg ikke kunne ha timen med min faktiske fastlege ble ikke oppgitt, og jeg synes ikke det er en grei praksis at man roterer slik på pasienter uten pasientenes tillatelse.

Både vikar og Liv virker mest opptatt av å få meg ut døra. Jo, de lytter, men er tidvis krasse i sin tilbakemelding og det virker som at fokuset er på å sette fram kortterminalen fortest mulig og få meg ut døra. Jeg har forståelse for at det er flere som venter på å komme inn på time, men når det alltid er forsinkelser lurer jeg på hvorfor det ikke opplevdes som at de hadde nok tid til meg.

Jeg opplever en dårlig forståelse og aksept for psykisk helse. Jeg har forklart om konkrete vansker - dette opplever jeg ikke at ble tatt på alvor i det hele tatt.

Jeg bytter fastlege snarest.

Dårlig tid og svært dårlig service fra resepsjonistene

Lege: Liv Ariane Augestad Skrevet

Opplever at Liv har veldig dårlig tid, har fått beskjed om å forte meg under konsultasjonen selv om det var innenfor oppgitt tid. Ventetiden er ofte lengre enn 30 minutter.

Likevel er den største utfordringen resepsjonistene hos Marienlyst legesenter. Jeg opplever de (og ser at mange andre også gjør det her) som svært uprofesjonelle og sure. De hever stemmen til deg i telefonen og er lite løsningsorienterte. Jeg velger nå å bytte fastlegekontor grunnet resepsjonistenes væremåte og service.

Tar ikke sykdom på alvor..

Lege: Liv Ariane Augestad Skrevet

Kom til denne fastlegen på time og ble bedt om å «skynde meg» flere ganger da hun sa hun hadde ansvar for flere pasienter. Jeg rakk ikke å fortelle nok om plagene mine før jeg måtte betale og dra. Veldig vanskelig da man må vente over en mnd til ny time. Da jeg senere sendte melding på Helse-norge om reseptfornyelse da dette ble glemt siden jeg måtte kjappe meg sånn, fikk jeg aldri svar på henvendelsen. Ville styrt unna denne legen.

Veldig fornøyd

Lege: Liv Ariane Augestad Skrevet

Trygg og kunnskapsrik. Anbefaler.
Lytter og henviser/bestiller prøver om nødvendig.
Trist å måtte bytte fastlege pga flytting.

Fordomsfull rundt psykiske lidelser

Lege: Liv Ariane Augestad Skrevet

Byttet fastlege etter flere år hos en annen, hvilket jeg angrer på nå. Kom til første time med somatiske plager, pluss ønske om utredning av ADHD. De første plagene jeg nevnte var lavt stoffskifte. Dette virket hun moderat mottakelig for, hun lyttet og gjorde notater. Etter at resultatene fra prøvene viste at jeg lå rett ved grensa til referanse verdiene (T4 11.2), fikk jeg etter litt om og men under en telefonsamtale, grønt lys til å øke dosen med stoffskifte hormoner. Likevel endret hun ikke doseringen på respten og svarte ikke på meldingen fra meg på Helsenorge om å øke dosen/skrive ny resept. Måtte derfor bestille ny time for å snakke om dette igjen. Veldig slitsomt og vanskelig å få time (5 uker ventetid).
Jeg opplevde at legen endret holdning til meg etter at jeg fortalte at jeg har traume bakgrunn, ptsd og ønske om en utredning av adhd. Blant annet lo hun av meg da jeg fortalte at jeg hadde snakket med en sosionom på dps, hun fnyste og sa at det var veldig rart. Jeg forstod ikke poenget med å latterliggjøre dette, da det er helt vanlig praksis at pasientene på dps snakker med en sosionom. Det kommer an på problematikken. Hun sa også at traumene kunne ha skapt et problem i min utvikling og personlighets struktur, hvilket jeg forstod som at hun mente det kunne være andre ting enn adhd som feiler meg som for eksempel personlighets forstyrrelse. Jeg har vært hos flere psykolog spesialister og andre psykologer som har behandlet meg over tid, og de har ikke vurdert det som at jeg har noe slikt. Jeg opplever det som frekt av en lege som jeg har vært hos én gang i 15 minutter, tar seg til rette ved å snakke sånn. En lege har ikke den faglige bakgrunnen eller kunnskapen til å orientere seg i dette landskapet uansett. Det er gode grunner til at jeg ønsker en adhd utredning, men jeg fikk såvidt kjempet inn noen setninger om det. Jeg opplevde legen som forutinntatt mot meg, og lite behjelpelig. Det er tungt at det fortsatt er så mye fordommer blant helsepersonell rundt psykiske lidelser, og at legene mangler kunnskap og kompetanse til å møte personer som oppsøker hjelp. Denne opplevelsen skulle jeg helst sluppet å ha, da den var mer belastende enn den var til hjelp.